Η ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των ενταγμένων και των υπό δημοπράτηση έργων που αφορούν στο δήμο Σίφνου ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο του νησιού, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο βουλευτής Κυκλάδων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Βρούτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο έπαρχος Μήλου – Σίφνου κ. Βενάκης, ο δήμαρχος κ. Μπαμπούνης και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Γ. Λεονταρίτης: «Λύνουμε προβλήματα του παρελθόντος»
Στην αρχή της τοποθέτησης του, ο κ. Λεονταρίτης έκανε ξεχωριστή αναφορά στα ήδη ολοκληρωμένα έργα του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου, της διαπλάτυνσης του οδικού δικτύου Απολλωνίας – Αρτεμώνα για την άρση της επικινδυνότητας και των υποδομών διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «έργο-σταθμό» για το νησί το έργο «Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός των Κεντρικών Οικισμών του Δήμου Σίφνου» (συνολικού προϋπολογισμού 9,2 εκ. ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ) που θα εξυπηρετεί τους οικισμούς Απολλωνίας, Αρτεμώνα, Κάτω Πεταλίου και τους πολεοδομικούς θύλακες Λιαροκοπίου, Πεταλίου, Αγίου Λουκά, Εξαμπέλων και Καταβατής.
Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, η ένταξη του έργου της κατασκευής κόμβου στην περιοχή Πλακωτό, αλλά και η τροποποίηση της μελέτης ανάπλασης του λιμένα και της παραλιακής ζώνης Καμαρών Σίφνου (που καθιστά ώριμο το έργο προς ένταξη), ήταν επίσης κάποια έργα για τα οποία έγινε αναλυτική ενημέρωση.
«Πρωταρχικός στόχος μας είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αποκτήσει υποδομές μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής περιφέρειας που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Έχουμε μάθει να αναλαμβάνουμε και να λύνουμε άλυτα προβλήματα του παρελθόντος, εξαντλώντας όλες τις δυνάμεις μας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λεονταρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο χρυσό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας “European Gastronomic Festival 2016” που απονεμήθηκε στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές».
Advertisements