Η Σίφνος είναι ένα νησί για όλα τα γούστα όπως εχου με ξαναπεί. Συνδυάζει τα πάντα.Απο το παραδοσιακό μέχρι το μοντέρνο και από την ησυχία μέχρι την φασαρία. Έχει παντού θετική αυρα.Ο πλατύ γιαλός είναι ίσως το πιο τουριστικό παραθαλάσσιο  μέρος της Σίφνου.Σχετικα νέα όλα τα κτίσματα και οι εγκαταστάσεις του.Το καλοκαίρι μπορείς να βρεις εκεί σχεδόν τα πάντα. Πάμε να δούμε μερικά.

Έχει σύγχρονο λιμάνι. Το πιο οργανωμένο του νησιού. Μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά κότερα με όλες τις ανέσεις,νερό,ρεύμα,κλπ.Μπορεις να βρεις και Καραβακι για εκδρομή καθώς και ενοικιάσεις σκαφών.Ειναι λίγων ετών λιμάνι και στην υλοποίηση του έχει  συμβάλει αρκετά  ο σημερινός έπαρχος Μηλου ο οποιος είναι μόνιμος κάτοικος.

Έχει πολύ καλά δωμάτια και υπερσύγχρονα ξενοδοχεία με όλες τις ανέσεις .Εχει δημοτικά πάρκινγκ μεγάλα και είναι ίσως το μόνο χωριό της Σίφνου με πεζοδρόμια σε όλο το μήκος του.Εχει ακόμα σύγχρονο  βιολογικό καθαρισμό 

Έχει ίσως το καλύτερο πόσιμο νερό των Κυκλάδων συμφωνα με το χημειο από την πηγή των βρυσιανων,από την οποία πάνε και παίρνουν νερό κάτοικοι  και από αλλα χωριά της Σίφνου. Και έχει μεγάλη μονάδα αφαλάτωσης,Άρα μεγάλη επάρκεια σε καθαρό νερό.

Έχει Οργάνωση στην παραλία του με ξαπλώστρες και ομπρέλες και σε όλο το μήκος εστιατόρια  καφετέριες και αγγειοπλαστεια

Έχει παιδική χαρά και γήπεδο 5×5

Η πισω πλευρά του είναι καταπράσινη από ελιές και έχει την γραφική εκκλησία της Αγίας Σοφίας η οποία έκανε φέτος για πρώτη φορά Ανάσταση

Στο τέλος του δρόμου έχει ένα μικρότερο δρομάκι που οδηγεί στου Λαζάρου. Μια μικρή παραλία που μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου με το φαγητό τον καφέ και το ποτό σου

Φυσικά είναι πεντακάθαρος όπως και όλη η Σίφνος. Δεν εχει βεβαια την γραφικοτητα του πανω πεταλιου,του κάστρου ή του Αρτεμωνα και της Απολλωνίας,  αλλα προσφερει αλλα πράγματα. Ο επισκέπτης που θα τον εξερευνήσει θα βρει κι άλλα ενδιαφέροντα.
Ένα πράγμα είναι κρίμα που δεν έχει ενω μπορει.
Ένα Καραβακι να μας συνδέει με την Πάρο που είναι τόσο κοντα και με αεροδρόμιο.Το λιμανι περιμενει.Ποτε δεν  είναι αργά….

Ο Πλατυ γιαλός και σε βίντεο

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ