Παρουσία πολλών επισήμων και πλήθους πιστών εγινε η επιβίβαση της θαυματουργής εικόνας της Χρυσοπηγης στο SPEEDRUNNER3 και η μεταφορά της στον ιερό βράχο για την τέλεση του μεγαλύτερου πανηγυριού της Σίφνου.

Η εικόνα κατεφθασε στις σημαιοστολισμένες Καμάρες στις 16.45 και εγινε παράκληση στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου. Το SPEEDRUNNER3  κατέφθασε κατάμεστο στις 17.00μεταφέροντας αρκετους προσκυνητές.Αφου τελειωσε η παράκληση η Ιερά εικόνα μεταφερθηκε απο την οικογένεια Νικολάου Αλκ.Λεμπεση με πομπη και έφτασε στο λιμάνι στις 17.30.Εκεί περίμεναν ο πλοίαρχος καπετάν Αντώνης Στεφάνου και το πλήρωμα του και ο Σιφνιος Διευθυντής της AEGEAN SPEEDLINES Ιωάννης Δεπαστας.Εν συνεχεία ο πλοίαρχος πηρε την εικόνα και την επιβιβασε στο ταχύπλοο για να αναχωρήσει για τον ιερο βράχο.Καθ ολη την διάρκεια το πλοίο απέδιδε τιμες σφυρίζοντας. Η αναχώρηση εγινε στις 17.40.

Οι όλες Εκδηλώσεις γίνονται απο κοινού απο την Ιερα Μονή Βρυσης,τον Δημο Σίφνου και τον σύνδεσμο απανταχού Σιφνιων.
Ο Δημαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπουνης με σύσσωμο το Δημοτικο Συμβούλιο αλλα και ο Γιάννης Γεροντης εδωσαν το παρών.

Οπως και ο έπαρχος Νικολαος Βενακης,οι βουλευτες Νικολαος Συρμαλενιος και Ιωάννης Βρουτσης,ο αντιπεριφερειαρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης,ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιφνιων Αντώνης Ζαμπελης,η Κατερινα Μονογυιου,η προεδρος του πολιτιστικού Μαρια Ναδαλη.

Επίσης ειχαμε την παρουσία του Διοικητού της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος κ. Ιακ. Γκύζη, των Λιμεναρχών Σίφνου και Μήλου, του Αστυνομικού Διευθυντή Κυκλάδων, του Διοικητού του Α.Τ. Μήλου, των επί τιμή Αρχηγών του Λιμενικού Σώματος κ.κ. Συρίγου και Δελιμιχαήλ, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, διατελεσάντων Δημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, της Ευεργέτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως κας Δώρας Συγγελίδου μετά οικογενών της,του Προϊσταμένου της Β’ ΕΒΑ κ. Δημητρίου Αθανασούλη και πλήθους πιστών από τη Σίφνο και τα γύρω νησιά, που είχαν κατακλύσει τον ιερό Βράχο της Χρυσοπηγής.

Επισης εκτός απο τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο παρεβρεθηκαν ο Μητροπολιτης
Φιλιππων Νεαπολεως και Θασου Στεφανος και  Σταγων και Μετεώρων Θεοκλητος.
Και Φυσικά 
  σύσσωμος ο εκκλησιαστικος κληρος του νησιού.Οπως κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις θα υπάρχει και μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

Καθηκοντα τελεταρχη εχουν ανατεθεί στον προεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνo Σούλη.

Αυτά εγιναν χθές στην Σίφνο,Σήμερα αυτή την ώρα ειναι σε εξέλιξη ο εορτασμός με περιφορά της εικόνας στο νησί.

Βοήθεια μας,και του χρόνου

Advertisements