Την ώρα που η Σίφνος δυστυχώς αφήνει να φεύγουν τα πλοία μέσα απο τα χέρια της η Πάρος ”βουλιάζει”απο κόσμο.Είναι κρίμα να έχεις τέτοιο νησί ακριβώς δίπλα σου και να μην το εκμεταλεύεσαι χειμώνα καλοκαίρι,και ενώ παλιά υπήρχε καθημερινή σύνδεση τωρα εχει μόνο 2 φορές την εβδομάδα και αυτή σε τουλάχιστον 3 ωρες ταξίδι.
Δείτε παρακάτω ρεπορτάζ και επισημα στοιχεία απο το τοπικό site του νησιού parianostypos.gr

Σε άρθρο μας που αναρτήθηκε στις 27 Μαΐου 2018 είχαμε επισημάνει ότι ο φετινός Μάιος πάει για ρεκόρ τουριστικών αφίξεων στην Πάρο.
Τα επίσημα όμως αριθμητικά στατιστικά στοιχεία των αφίξεων στο λιμάνι της Πάρου από το Λιμεναρχείο του νησιού, φαίνεται να ξεπερνούν και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες! 48.085 επιβάτες και 3.740 αυτοκίνητα αποβιβάστηκαν κατά τον τελευταίο ανοιξιάτικο μήνα στο νησί έναντι 32.460 επιβατών και 2.714 οχημάτων που έφθασαν από λιμένος στην Πάρο κατά τον Μάιο του 2017.
Πραγματικό vertigo προκαλούν οι φετινοί αριθμοί οι οποίοι σε ποσοστιαίους υπολογισμούς σημαίνουν μια φετινή αύξηση της τάξης του 48% στους επιβάτες και 38% στα αυτοκίνητα σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα Μαίο!
Οι εντυπωσιακοί αριθμοί – ρεκόρ των αφίξεων στην Πάρο δεν σταματούν όμως εδώ! Ο Μάιος του 2018 που μόλις μας πέρασε, ήταν ο προσφορότερος σε αριθμό επισκεπτών στην Πάρο εδώ και δεκατρία χρόνια! Από το μακρινό 2005, μια “ονειρεμένη” προ οικονομικής κρίσης εποχή, η Πάρος είχε να δει τόσο μεγάλο αριθμό τουριστών να φτάνει στο νησί λίγο πριν το καλοκαίρι!
Όλοι ελπίζουμε να επαληθευτούν οι φετινές προβλέψεις ότι κατά τους επόμενους θερινούς μήνες της υψηλής τουριστικής σεζόν, το νησί θα δεχτεί και πάλι πολύ κόσμο συνεχίζοντας την ανοδική τουριστική πορεία που διαγράφει τα τελευταία χρόνια μεγεθύνοντας συνεχώς τους αριθμούς εκείνων που το επισκέπτονται οι οποίοι είναι συγκρίσιμοι με τα προ κρίσης επίπεδα! Ο Μάιος του 2018 ίσως αποτελεί ένα καλό προμήνυμα…

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ