Την Πέμπτη θέση κατάφερε να πάρει ο Σιφνιος αθλητής Κώστας Μαμιδας στο KIMOLOS TRAIL την περασμενη Κυριακή στην Κίμωλο.Ο Αθλητής που και στο SIFNOS TRAIL αλλα και στο SIFNOS RUN είχε καταφέρει να τερματίσει σε καλές θέσεις δείχνει πως βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα και με διαρκή άνοδο

Δείτε παρακάτω ρεπορταζ απο το sportcyclades24.gr

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1οςορεινός αγώνας τρεξίματος: KimolosTrail. Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στο νησί της Κιμώλου και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στα παραδοσιακά μονοπάτια του νησιού.
Η πρώτη εκκίνηση της χρονιάς, για το Cyclades Trail Cup δόθηκε στο νησί της Κίμωλου και οι αθλητές έτρεξαν για πρώτη φορά δυο νέες διαδρομές μήκους 21 και 9 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση έγινε μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο του οικισμού «Χωριό» ενώ ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία «Κάμπος». Η διαδρομή των 21χλμ προσέφερε μια πρωτόγνωρη απομόνωση στους αθλητές, μιας και δεν συναντούσε κανέναν άλλον οικισμό ή περιοχή με ανθρώπινη παρουσία. Το κακοτράχαλο υπέδαφος στα μέσα της μεγάλης διαδρομής και η έντονη ηλιοφάνεια της ημέρας, δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο την προσπάθεια των αθλητών!
Οι δηλώσεις συμμετοχής στα αγωνίσματα του Kimolos Trail έφτασαν τις 95, με αθλητές από πολλά νησιά των Κυκλάδων όπως την Άνδρο, Σίφνο, Μήλο, Σύρο και από χώρες όπως την Ιταλία, το Κονγκό, την Γαλλία, και την Ουκρανία! Την Κυριακή 3 Ιουνίου εκκίνησαν 62 αθλητές ενώ τερμάτισαν μόλις 50!
Ο Ουκρανό-Ρώσος αθλητής, RamanBurakov,έφτασε πρώτος στην γραμμή τερματισμού με χρόνο 2 ώρες και 38 λεπτά και κατέκτησε για πρώτη φορά την πρώτη θέση σε αγώνα του Cyclades Trail Cup. Αξίζει να αναφερθεί πως ο αθλητής τερμάτισε 2ος στο Cyclades Trail Cup 2017 συμμετέχοντας σε 5 από τους 6 αγώνες της σειράς. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Καψάνηςεκπροσωπώντας την myathlete και τον Ν.Α.Ο.ΚΥΘΗΡΩΝ, με χρόνο 2 ώρες και 47 λεπτά. Στην τρίτη θέση του αγωνίσματος 21χλμ, τερμάτισε ο Ευάγγελος Ζυγούρης με χρόνο 2 ώρες και 53 λεπτά.
Η Μαρία Μπισκετζή από την Σύρο τερμάτισε πρώτη στις γυναίκες με χρόνο 5 ώρες και 20 λεπτά ενώ στην δεύτερη θέση ήρθε η Κορίνα Στειακάκημε χρόνο 5 ώρες και 30 λεπτά!
Στην διαδρομή των 9χλμ έλαβαν μέρος 35 αθλητές, εκ των οποίων πρώτος έφτασε στην γραμμή τερματισμού ο Ιταλός Mauro Vespegiani με χρόνο μόλις 47 λεπτά. Την δεύτερη θέση του βάθρου κατέλαβε ο Ιωάννης Μάλληςαπό την Μήλο εκπροσωπώντας του Milos Runners με χρόνο 49 λεπτά. Στην τρίτη θέση των ανδρών στο αγώνισμα των 9χλμ ανέβηκε ο Βαλεντίνος Κωνσταντής εκπροσωπώντας την Starttech Ventures, με χρόνο 53 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα.


Στην κατηγορία των γυναικών στο αγώνισμα των 9χλμ, πρώτη τερμάτισε η Ελλήνο-Ιταλίδα Βαλεντίνα Μακρή με χρόνο 55 λεπτά. Στην δεύτερη θέση ήρθε η Μαθιουδάκη Αναστασία με χρόνο 1 ώρα και 7 λεπτά ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισαν χέρι-χέρι η Στεφανία Μάλλη και Ματίλντα Πατσοτου ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΥ με χρόνο 1 ώρα και 8 λεπτά.

Η ειδική κατηγορία βράβευσης αθλητών με καταγωγή την Κίμωλο, ανέδειξε τους Πρωταθλητές Κιμώλου 2018. Πρώτη Κιμωλιατισα αναδεικνύεται η Μαρία Λογοθέτη με χρόνο 1 ώρα και 27 λεπτά και πρώτος Κιμωλιάτης αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Κοτσώνης με 1 ώρα και 7 λεπτά.Με το νέο Cyclades Trail Cup Point System, κάθε αγώνισμα του Kimolos Trail, προσέφερε βαθμολογικούς πόντους. Το αγώνισμα Kimolos Trail 21km προσέφερε 83 πόντους ενώ το αγώνισμα Kimolos Trail 9km προσέφερε 33 πόντους. Λόγω της έντονης ηλιοφάνειας, στους ανωτέρω πόντους προστίθενται πόντοι 5% της αξίας του αγωνίσματος. Πιο συγκεκριμένα κάθε αθλητής που τερμάτισε την διαδρομή των 21χλμ θα λάβει 83 + 4 = 87 πόντους, ενώ κάθε αθλητής που τερμάτισε την διαδρομή των 9χλμ θα λάβει 33 + 2 = 35 πόντους.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα του 1ου ορεινού αγώνα τρεξίματος: Kimolos Trail
Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ