Η συμμετοχή μου στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με τη δημοτική πρόταση ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ της Μαρίας Ναδάλη αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση που μου έκανε, δεν έγινε για ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών, αλλά με σκοπό να βοηθήσω με τις όποιες γνώσεις μπορεί να διαθέτω τη νέα δημοτική αρχή στο έργο που πρόκειται να αναλάβει, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο και τις ικανότητες της Μαρίας.
Αν και δεν είχα εμπειρία ούτε είχα ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά, ένας μεγάλος αριθμός δημοτών, τους οποίους ευχαριστώ πολύ, με τίμησαν με τη ψήφο τους με αποτέλεσμα να εκλεγώ τακτικός δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Σίφνου.
Ο ρόλος του δημοτικού συμβούλου δεν είναι διεκπεραιωτικός, ούτε περιορίζεται στην παρουσία του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος οφείλει να είναι καθημερινά και συνεχώς κοντά στο δημότη και τον κόσμο, να ακούει τα προβλήματα και τις ανησυχίες του και να προσπαθεί για το καλύτερο.
Όμως για καθαρά σοβαρούς προσωπικούς λόγους, δυστυχώς δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια καθήκοντα, τη δεδομένη χρονική περίοδο. Και δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ούτε να γίνουν πειραματισμοί. Ως εκ τούτου, οδηγήθηκα στη δύσκολη από κάθε άποψη απόφαση να μην συμμετέχω ως σύμβουλος στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο η θητεία του οποίου ξεκινάει σε λίγες ημέρες.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά όλους όσοι με τίμησαν με τη ψήφο τους, τη νέα Δήμαρχο Μαρία Ναδάλη καθώς και όλη την ομάδα της ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΡΑΣ και να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία στο έργο τους.
Καταλαβαίνω ότι, θα ακουστούν διάφορες παραφιλολογίες για τους λόγους που με οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση και ότι ενδεχομένως έχει να κάνει με τις σχέσεις μου τόσο με τη Μαρία όσο και με όλη την ομάδα. Όμως, σας διαβεβαιώνω ότι αυτά είναι μικροπρέπειες και κακοήθειες και τίποτα δεν ισχύει. Οι σχέσεις μου τόσο με τη Μαρία όσο και με όλη την ομάδα της ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΡΑΣ είναι και θα είναι άριστες.
Ακόμη και μη έχοντας κάποιο θεσμικό ρόλο στο Δήμο, είμαι πρόθυμος να τους βοηθήσω όσο μπορώ για το καλό του τόπου μας.
Ευχαριστώ πολύ.

Advertisements