Η επιστολή διαβάστηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Προς κ. Δήμαρχο Σίφνου και κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου


Αξιότιμοι, κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Λυπάμαι πολύ που σοβαροί οικογενειακοί μου λόγοι δεν μου επιτρέπουν την παρουσία μου στο αποψινό Δημ. Συμβούλιο που τόσο πολύ επιθυμούσα να γίνει.
Το Ίδρυμα Στήριξης εδώ και πολλά χρόνια υπογράφει τέτοιου είδους έγγραφα προς τα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, προς φορείς και Υπηρεσίες ή έχει κάνει προσωπικές παραστάσεις στα πολιτικά πρόσωπα που κατά καιρούς έχουν επισκεφθεί το νησί μας. Το μόνο θετικό μέχρι τώρα αποτέλεσμα αλλά όχι εξ ολοκλήρου ικανοποιητικό, είναι οι τρεις (-3-) επικουρικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.
Απαιτούμε τα αυτονόητα για την υγεία του νησιού μας και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την κάθε καλή προσπάθεια που γίνεται όπως και όλες τις ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου που προκύπτουν και γίνεται αίτημα προς εμάς.
Θέλουμε το Ιατρικό Προσωπικό να μπορεί να ασκεί το λειτούργημά του κάτω από ανθρώπινες συνθήκες για να μπορεί να είναι αποτελεσματικό γι’ αυτό και επείγει η στελέχωσή του.
Μεγάλος προβληματισμός και σε μας υπάρχει όσον αφορά τον τρόπο και τόπο μεταφοράς ασθενών όταν υπάρξει ανάγκη.
Το συμβόλαιο της INTERAMERICAN το οποίο υπογράφεται από το Ίδρυμα είναι στη διάθεση του καθενός για να γνωρίζει τους όρους χρήσης του ελικοπτέρου.
Αρμόδιος να το καλέσει είναι το Ιατρείο και ΜΟΝΟ!!! Αν οι όροι δεν ικανοποιούν θα πρέπει από κοινού να συζητηθούν και να αλλάξουν. στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε τα εξής γιατί έχουν γίνει κάποιες παρεξηγήσεις. Συνεχίσαμε ένα συμβόλαιο που ξεκίνησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όταν πλέον δεν επιτρεπόταν να το συνεχίσει. Ο κύριος όγκος των χρημάτων μαζεύεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία της κ. Σιαφάκα Σοφίας η οποία έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα και απευθύνεται ΚΥΡΙΩΣ σε μη μόνιμους κατοίκους και φίλους της Σίφνου. Έχει ήδη συγκεντρωθεί το ποσό των -9.525- ευρώ για το επόμενο συμβόλαιο. Οι -9.000- ευρώ είναι από την καλοκαιρινή έκθεση στο σχολείο του Κάστρου.
Το Ίδρυμα ΔΕΝ μεταφέρει χρήματα από τον ένα σκοπό στον άλλο. Οι δωρητές ρωτιούνται που θέλουν να διατεθούν οι δωρεές τους. Πάντα κόβονται αποδείξεις, υπάρχει λογιστής και πολύ τακτικά στα τοπικά Μ.Μ.Ε. αποστέλλονται ευχαριστήρια. Όσα έξοδα γίνονται για το Π.Ι. Σίφνου είναι ύστερα από αίτημα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και σπάνια με δική μας πρωτοβουλία.
Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση γνώστης όλων των δεδομένων του Ιδρύματος είναι ο Αντιδήμαρχος κ. Γεωργούλης Γεώργιος του Κων/νου.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε. Στηρίζουμε στα μέτρα όλων των δυνατοτήτων μας την κάθε σας προσπάθεια για την ΥΓΕΙΑ του νησιού μας!
Συνοδοιπόροι σ’ ένα αγώνα αυτονόητο για την ποιότητα ζωής όλων μας.
Σας ευχαριστώ
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος
Αποστολία Γεωργαρή

Advertisements