Πριν από δύο ημέρες, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης είχε συστήσει όπως το προσεχές 10ήμερο να διακοπούν τα δρομολόγια ημερόπλοιων στα νησιά της Περιφέρειας Αττικής (Αίγινα, Πόρο, Ύδρα), στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσής του. Μάλιστα, η σύσταση αυτή ήταν ουσιαστικά απόφαση και είχε ληφθεί μετά από σχετικά αιτήματα που δέχθηκαν τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, από τους Δημάρχους και πολίτες οι οποίοι ζητούν τη συνδρομή της Περιφέρειας για τη λήψη της απόφασης αναστολής των δρομολογίων.

Και ο κος Πατούλης είχε δηλώσει ” η μεταφορά τουριστών με ημερόπλοια από τον Πειραιά προς τα νησιά της Περιφέρειας αποτελεί μια διαδικασία υψηλού κινδύνου για εξάπλωση του κορονοϊού. Η συνέχιση υλοποίησης των δρομολογίων θεωρούμε ότι επιδεινώνει την υγειονομική κρίση και επιτείνει την αναστάτωση των νησιωτών”.

Και χθες το βράδυ, ο Δήμαρχος Υδρας Γιώργος Κουκουδάκης με ανακοίνωσή του (σ.σ. δημοσιεύεται στο blog Υδρας Πολιτεία) επιβεβαιώνει αυτή την αναστολή των δρομολογίων.. Και όπως αναφέρει «Ύστερα από τη χθεσινή μου τηλεφωνική επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία έλαβα τη διαβεβαίωση ότι σήμερα (14/03/2020) θα είναι η τελευταία μέρα που θα πραγματοποιηθεί το σχετικό δρομολόγιο. Οφείλω να ευχαριστήσω την κ. Άννα Μαρία Δρακοπούλου για την κατανόηση της αλλά και την προσφορά της στο Νησί μας όλα αυτά τα χρόνια. Οφείλω επίσης να επισημάνω ότι η απόφαση αυτή είναι της εταιρείας. Μαζί με τους συναδέλφους Δημάρχους Πόρου και Αίγινας είμαστε σε επικοινωνία εδώ και μέρες για το εν λόγω θέμα. Ευχαριστίες οφείλονται και στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατουλή καθώς και στην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Μπόγρη οι οποίοι αντιλήφθηκαν αμέσως τις ανησυχίες μας και έκαναν δημόσια παρέμβαση».

Φωτογραφία: “Η φωνή της Υδρας”

πηγή:https://www.naxospress.gr

Advertisements