Απαγορεύτηκε η επιβίβαση στο «Εξπρές Σκιάθος» επτά ατόμων οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι σε ένα από τα τρία νησιά των Β. Σποράδων.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενήργησαν λιμενικοί του κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου τις προηγούμενες ημέρες για τους προσωρινούς περιορισμούς στην κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας για την προστασία της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, επτά άτομα που περίμεναν για να επιβιβαστούν στο πλοίο δεν διέθεταν ισχύον εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης ή τον Μοναδικό Αριθμού Νησιώτη ή βεβαίωση μόνιμης διαμονής από τον Δήμαρχο νησιού των Σποράδων και ως εκ τούτου απαγορεύτηκε να ταξιδέψουν.

Επιπλέον, διενεργήθηκαν τακτικές περιπολίες σε αλιευτικά καταφύγια περιοχής δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Βόλου κατ’ εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τον προσωρινό περιορισμό κυκλοφορίας κάθε τύπου πλοίων και σκαφών καθώς και του απόπλου και κατάπλου ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, κατά τους οποίες δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

skiathoslife.gr

Φυτογραφία αρχείου

Advertisements