ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης την Παρασκευή 3- 4- 2020, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών, Επάρχων και των Δημάρχων όλων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.
Θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν η προστασία των κατοίκων των νησιών και τα επιπρόσθετα μέτρα στην αντιμετώπιση του κορονοιού – COVID – 19.
Τον λόγο πήραν όλοι οι συμμετέχοντες και ανέπτυξαν τις θέσεις και προτάσεις τους που αντιμετωπίζει ξεχωριστά κάθε νησί. Μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε:
Να απαγορευτεί η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων από τα νησιά προς την Αττική, εκτός αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι και επείγουσες περιπτώσεις, όπως η μετάβαση για ιατρικές εξετάσεις οι οποίες θα συνοδεύονται με ιατρικές βεβαιώσεις και θα πρέπει να επιδεικνύονται τόσο κατά την αναχώρηση όσο και κατά την επιστροφή τους στα νησιά.Επίσης κατά την επιστροφή τους θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.
Απαγορεύεται επίσης η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων προς τα νησιά όσο διαρκούν τα μέτρα των μετακινήσεων.
Επιτρέπετε η τροφοδοσία των νησιών με την προϋπόθεση να τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τα οποία έχει θεσπίσει η πολιτεία.
Αναφέρθηκε επίσης το πρόβλημα της μεταφοράς των αιγοπροβάτων προς την Αττική.Τις αμέσως επόμενες μέρες ο Περιφερειάρχης θα επικοινωνήσει με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη ώστε να λυθεί το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των κτηνοτρόφων, μετά την επικοινωνία οι δήμοι που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα θα ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους για τις περαιτέρω ενέργειες.
Για το θέμα των οικοδομικών εργασιών επικράτησαν διάφορες σκέψεις. Κάποιοι Δήμοι ήθελαν την παύση εργασιών για 14 ημέρες και άλλοι την συνέχιση των εργασιών εφόσον οι εργασίες είναι ελεγχόμενες, δηλαδή,δεν έχουν φτάσει στα νησιά νέα συνεργεία και δεν υπάρχει συνωστισμός απασχολουμένων στο χώρο εργασίας, καθώς επίσης να
τηρούνται όλα προβλεπόμενα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί απο το κράτος.
Ο Δήμος Κύθνου συμφώνησε με την τελευταία άποψη.
Τέλος συζητήθηκε το θέμα της κάλυψης σύτισης για ευπαθείς ομάδες.
Ο Δήμος Κύθνου γι αυτό το θέμα θα το εξετάσει με διακριτικότητα και αν υπάρξει ανάγκη θα συνδράμει με τρόπο που θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες.
Συμφωνήθηκε τέλος να επαναληφθεί η τηλεδιάσκεψη με την ίδια σύνθεση την Πέμπτη 9-4-2020.

Advertisements