2/6/2020 – Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ”

Οι επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων / διαμερισμάτων / κατοικιών στις Κυκλάδες, καλό είναι να φροντίσουν άμεσα να δηλώσουν συμμετοχή και να τηλε-εκπαιδευτούν μέσω των δωρεάν σεμιναρίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Τουρισμού:

2.6.2020 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Υπουργείου Τουρισμού

Φορείς που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης σε εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων.

H δυνατότητα παροχής εκπαίδευσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα δίνεται στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, καθώς και σε άλλους φορείς, όπως οι Περιφέρειες και τα Επιμελητήρια, με την ΚΥΑ υπ’ αρ. 1881/29.5.2020 για τα «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19»,

Με την ίδια ΚΥΑ οι φορείς αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην χρεώνουν για την παροχή του εκπαιδευτικού υλικού ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τις επιχειρήσεις και αποτελεί προϋπόθεση το υλικό της εκπαίδευσης να έχει εγκριθεί από το υπουργείο Τουρισμού με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως, το υγειονομικό σήμα που βεβαιώνει πως η τουριστική επιχείρηση τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα χορηγείται ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, από το ΞΕΕ για τα κύρια καταλύματα και από το Υπουργείο Τουρισμού για τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως αυτό προβλέπεται στην εν λόγω ΚΥΑ.

Advertisements