Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη πολύωρη συνάντηση με τη Δήμαρχο Σίφνου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Χρυσίνη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, κατά την οποία συζητήθηκε αναλυτικά η πορεία των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια στο νησί μας, η εξέλιξη μελετών, το θέμα της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, μετά την έγκριση έναρξης της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ κ.ά.

Μεταξύ των πολλών θεμάτων, συζητήθηκε επίσης διεξοδικά και το ζήτημα της μη ένταξης τμημάτων των κεντρικών οικισμών στο υπό εξέλιξη έργο της κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης και αποφασίστηκε η καταβολή κοινής προσπάθειας -Δήμου και αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου- για τον άμεσο προγραμματισμό των ενδεδειγμένων ενεργειών, σύμφωνα και με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου. Επίσης, την Τρίτη 7 Ιουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης και η Έπαρχος της Π.Ε. Μήλου κα Ελισάβετ Χωριανοπούλου, με αφορμή δυσκολίες που προέκυψαν κατά την εκτέλεση των εργασιών ασφαλτόστρωσης του δρόμου Αρτεμώνα – Απολλωνίας, εσπευσμένα επισκέφτηκαν το νησί μας, ανταποκρινόμενοι πρόθυμα σε σχετική έκκληση του Δήμου μας. Κατόπιν συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δ.Σ., με στελέχη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και, ύστερα από συντονισμό με όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα, το έργο συνεχίζεται ομαλά και θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τ. Έπαρχος της Π.Ε. Μήλου κ. Νίκος Βενάκης και ο περιφερειακός σύμβουλος Μήλου κ. Γιάννης Γεροντής. Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη και την Έπαρχο της Π.Ε. Μήλου κα Ελισάβετ Χωριανοπούλου για τις άμεσες ενέργειες και για την άψογη συνεργασία και στο πρόσωπό τους όλα τα στελέχη της νυν και της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, ξεχωριστά δε τον τ. Έπαρχο Μήλου κ. Νίκο Βενάκη και τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών της ΠΝΑ. Με την κοινή πεποίθηση ότι η συνεργασία του Δήμου μας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί μας και για την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δεσμεύτηκε να επισκεφτεί ξανά σύντομα το νησί μας και να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σίφνος, 8.7.2020

Advertisements