Σχεδόν μισό αιώνα μετά (1974-2020), γιορτάζονται αύριο, Πέμπτη, τα 46 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο, στην οποία θα μιλήσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η εκδήλωση για τα γενέθλια του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού δίνεται έμφαση στον τομέα της δημόσιας υγείας. Τομέας που το ΠΑΣΟΚ από τα πρώτα χρόνια διακυβέρνησής του στήριξε σθεναρά μέσα από τη λειτουργία του ΕΣΥ αλλά και την κατασκευή νοσοκομείων στη χώρα, ιδιαίτερα την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς.

Για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προβάλει ένα βίντεο αφιερωμένο στη στήριξη του ΕΣΥ για τα γενέθλια του κόμματος.
Στην εκδήλωση του Ζαππείου θα μιλήσει η Φώφη Γεννηματά για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις δίνοντας έμφαση εκτός από την υγεία, στην οικονομία και τα εθνικά θέματα, ασκώντας κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην εκδήλωση δεν θα παραστούν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου και οι κ.κ. Λαλιώτης και Αυγερινός, οι οποίοι ωστόσο έχουν στείλει χαιρετισμούς.

www.cnn.gr

Advertisements