Θα παρακολουθήσουμε δύο εκπληκτικά και ασυνήθιστα βίντεο του δημοσιογράφου Ιωσήφ Παπαδόπουλου(τον οποίο και ευχαριστούμε μετά από επικοινωνία μας μαζί του) ο οποίος με φουσκωτό(ιπτάμενο βαρκάκι οπως λέει ο ίδιος)πήγε πετώντας από τον Φλοίσβο στην Μήλο.

Ας δούμε τι αναφέρει από το κανάλι του στο youtube

Για να μη δικαιώσω τη λαϊκή παροιμία που λέει πως η αργία είναι μήτηρ πάσης κακίας, σκέφτηκα να σκαλίσω το αρχείο των αδημοσίευτων βίντεο που αναπαύονται στα συρτάρια του γραφείου μου και να ανεβάσω κάποια από αυτά στο YouTube. Βίντεο που είναι σε μορφή mini dv ή dvd και τα οποία χάνουν δυστυχώς την υψηλή τους ευκρίνεια κατά τη μετατροπή. Ακόμη και έτσι όμως αρκούν για να παραμένει το όνειρο ζωντανό.
Το βίντεο που μόλις είδατε είναι από την παρουσίαση που έκανε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στην αφεντιά μου και στο ιπτάμενο βαρκάκι μου (τον Απρίλιο του 2009 νομίζω) κατά τη διάρκεια της πλωτής έκθεσης σκαφών με το όνομα “Rib Test” στο Λαύριο. Είναι κι’ αυτός ένας τρόπος να παρηγορούμαι όσο το ιπτάμενο φουσκωτό μου είναι φυλακισμένο στην Ιταλία εξ αιτίας του απατεώνα κατασκευαστή του. Ελπίζω ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2021 θα επιστρέψει στο σπίτι του…

Ακολουθεί το δεύτερο βίντεο

Τον Οκτώβριο του 2008 επιχείρησα μια πτήση από τον Φλοίσβο μέχρι τα Χανιά με το ιπτάμενο φουσκωτό σκάφος μου, με συνεπιβάτη τον φίλο μου Νίκο Κάγκουρα απ’ τη Ζάκυνθο. Μας συνόδευσαν με ένα επτάμετρο φουσκωτό σκάφος της Sea Quest άλλοι 3 φίλοι. Ο κατασκευαστής του σκάφους Κώστας Καραντώνης, ο οποίος ήταν και ο χορηγός των καυσίμων, ο ιδιοκτήτης του σκάφους Παντελής Περιστέρης και ο Μπάμπης Κωνσταντάτος που ανέλαβε χρέη φωτογράφου και εικονολήπτη.
Χορηγός επικοινωνίας ήταν ο ΑΝΤ1 ενώ η ΑΝΕΚ LINES ανέλαβε αφιλοκερδώς την επιστροφή των 5 ατόμων και των δύο σκαφών με τα τρέϊλερ από τα Χανιά.

Δυστυχώς το ταξίδι σταμάτησε στη Μήλο εξ αιτίας ενός ατυχούς περιστατικού που δεν μας επέτρεψε να συνεχίσουμε.

ΠΗΓΗ: https://www.youtube.com/user/JosephPapado

Advertisements