Ο Άγιος Ελευθέριος του Κάμπα στην Σίφνο είναι μια ωραία και περιποιημένη εκκλησία που αν και στο βουνό έχει εύκολη σχετικά πρόσβαση περίπου μισής ώρας από το μονοπάτι.Το αυτοκίνητο πάει μέχρι περίπου την εκκλησία του Θεολόγου του Μονγκού(Θεολός του Μουγκού) και μετά έχει σκαλάκια σε αρκετά καλή κατάσταση.

Αν συνεχίσεις αυτό το μονοπάτι φτάνεις μέχρι την Παναγιά στο”τόσο νερό”(εκεί ο δρόμος είναι πιο δύσκολος).

Η θέα από την αυλή του είναι εκπληκτική αφού βλέπεις θάλασσα και κάποια νησιά,αλλά και τα κεντρικά χωριά της Σίφνου,ενώ από την άλλη πλευρά είναι ο Προφήτης Ηλίας ο “αψηλός”.

Ο επισκέπτης αφού φτάσει μπορεί να μπεί σε ένα κελί που είναι πάντα ανοικτό και να βρεί καφεδάκι να φτιάξει,σήμερα είχε και κουλουράκια και γλυκά.

Το πανηγύρι του είναι στις 14 Δεκεμβρίου(παραμονή εσπερινός)και έχει την παραδοσιακή Σιφνέικη ρεβυθάδα,κρέας,κρασάκι άφθονο και Βιολί με λαούτο.Φέτος δυστυχώς λόγω των μέτρων του κορονοϊού δεν έγινε πανηγύρι όπως και στα υπόλοιπα πανηγύρια του νησιού.

Σας προτρέπουμε να πάτε και δεν θα το μετανιώσετε.Να δώσουμε συγχαρητήρια στην επιτροπή για την άριστη κατάσταση που υπάρχει και να ευχηθούμε ο Αη-Λευτέρης να μας”ελευθερώσει”από την δύσκολη κατάσταση του κορονοϊού και του χρόνου το πανηγύρι να είναι κανονικά με πολύ κέφι και χορό.Ακολουθεί ενδεικτικό βίντεο:

Βοήθεια μας,Χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά σε όλες και όλους!!!

Advertisements