Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες 15/01/21, η Λιμενική Αρχή Σύρου, ότι 58χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου ”ZOE S” σημαίας Λιβερίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Μυκόνου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το ”ZOE S” κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο του λιμένα Ερμούπολης ν. Σύρου, απ’ όπου ο 58χρονος παρελήφθη από το Ρ/Κ σκάφος ”ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ Χ” Ν.Π. 3472 και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε στον ανωτέρω λιμένα, ενώ στη συνέχεια ο εν λόγω ασθενής διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

*****

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το Φ/Γ “NAVIOS SOL” σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 3,4 ν.μ. νότια ν. Κυθήρων, 44χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του πλοίου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης (πτώση του από ύψος).
Ο 44χρονος παρελήφθη από το ελικόπτερο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, με προορισμό το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Advertisements