Το άνοιγμα μόνο των δημοτικών σχολείων στις 11 Ιανουαρίου εισηγήθηκε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Ο κύβος ερρίφθη και στις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν μόνο τα δημοτικά σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων η οποία συνεδρίαζε από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η απόφασή τους αφορά όλα τα δημοτικά της χώρας και όχι τα γυμνάσια και τα λύκεια κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι ειδικοί μιλώντας στο iEidiseis, τόνισαν ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για έκρηξη κρουσμάτων την ερχόμενη εβδομάδα και έτσι είναι επιβεβλημένο να υπάρξουν νεότερα δεδομένα τα οποία θα πρέπει να αξιολογηθούν ώστε να επανεξεταστεί το θέμα των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης.

Εκτιμάται, μάλιστα, πως από την Παρασκευή και έπειτα θα αρχίσουν να καταγράφονται και οι συνέπειες της αυξημένης κινητικότητας των πολιτών τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ ανοιχτό θεωρείται το ενδεχόμενο οι θετικές διαγνώσεις να σκαρφαλώσουν, ξανά, σε τετραψήφιο αριθμό, πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Το θέμα πλέον είναι τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση η οποία από το περασμένο Σάββατο και πριν λάβει την τελική της απόφαση η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ανακοίνωσε ότι θα ανοίξουν στις 11/1 εκτός από τα δημοτικά τόσο τα γυμνάσια όσο και τα λύκεια.

Σημειώνεται τέλος ότι τα δημοτικά θα ανοίξουν με αυστηρά μέτρα όπως κλιμακωτό ωράριο τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση των παιδιών και αυτό για να μην υπάρχει συνωστισμός των γονέων.

ieidiseis.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ