Αντιμέτωποι με ένα ιδιαίτερα θλιβερό θέαμα ήρθαν οι πολίτες της Ρώμης μετά από το σόου με τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που διοργανώθηκε από τις δημοτικές Αρχές για την έλευση του 2021.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, εκατοντάδες πουλιά εντοπίστηκαν νεκρά στους δρόμους λόγω των πυροτεχνημάτων.

Μάλιστα, αρκετοί έσπευσαν να κάνουν λόγο για «αρνητικό οιωνό», προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία σε μια χώρα που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ωστόσο, η Παγκόσμια Οργάνωση για την Προστασία των Ζώων αναφέρει πως σχετίζεται με τους θορύβους των πυροτεχνημάτων που εκτοξεύτηκαν στην αλλαγή του έτους.

«ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΤΑΝΕ ΨΗΛΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ Ή ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΘΥΡΑ Ή ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΟ» ΔΗΛΩΣΕ Η ΛΟΡΕΝΤΑΝΑ ΝΤΙΓΚΛΙΟ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

Παράλληλα, η Ντίγκλιο τόνισε πως κάθε χρόνο τα πυροτεχνήματα και οι κροτίδες προκαλούν ανησυχία ή και τραυματίζουν άγρια ή και οικόσιτα ζώα.

Οργανώσεις για την προστασία των ζώων έχουν ζητήσει την απαγόρευση πώλησης πυροτεχνημάτων και κροτίδων για προσωπική χρήση, κάνοντας παράλληλα λόγο για απειλή προς τα ζώα.

www.cnn.gr

Advertisements