Είναι θετικά ή είναι αρνητικά

 

Με αφορμή τα πρόσφατα συμβάντα και τις παλινωδίες σχετικά με την εγκυρότητα των rapid tests που έγιναν σε συμπολίτες μας, ανακύπτουν ερωτήματα τα οποία αν απαντηθούν θα βάλουν τα πράγματα στην θέση τους και στο πλαίσιο στο οποίο έπρεπε να μπουν από την αρχή.

Πώς μια ιδιωτική εταιρεία παραφαρμακευτικών προϊόντων μπαίνει στο Κέντρο Υγείας; Με τίνος την άδεια; Υπάρχει σχετική άδεια από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία ανήκει το Κέντρο Υγείας Τήνου και αν ναι, πότε δόθηκε; Την Παρασκευή το βράδυ; Εγγράφως; Προφορικά;

Αν υποθέσουμε ότι υπήρχε η σχετική άδεια για να διενεργήσει έλεγχο των προϊόντων της, τι αποκόμισε η εταιρεία από αυτόν τον έλεγχο; Γιατί δεν ανακοινώνει ξεκάθαρα τα ευρήματα;

Είναι γνωστό πάντως ότι τα rapid tests ανεξάρτητα με το ποιά εταιρεία τα παράγει, χρήζουν ειδικών συνθηκών φύλαξης και ειδικών συνθηκών διενέργειας.

Η εταιρεία διαπίστωσε ότι δεν τηρούνται αυτές οι συνθήκες στο Κέντρο Υγείας;

Η εταιρεία ανακοινώνει, μήνες μετά από την διανομή των tests στις Δομές Υγείας, ότι θα ξεκινήσει ενημέρωση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού για την σωστή χρήση των rapid tests και θα κάνει σεμινάρια επιμορφωτικά τον Απρίλιο. Αφού αυτά είναι τόσο σημαντικά γιατί δεν τα έκανε τόσο καιρό;

Επίσης, σημειώνουμε ότι οι πολιτικές θέσεις έχουν ευθύνες! Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί να επικαλείσαι το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ αλλά να έχεις το θάρρος να αναλάβεις την ευθύνη και να προχωρήσεις σε μοριακά tests παίρνοντας σοβαρά υπόψη την ανησυχία των πολιτών της Τήνου.

Στην κατάσταση αναβρασμού στην οποία βρίσκεται το νησί με εργατοώρες χαμένες, με αγωνία, με μαγαζιά που κλείνουν, με ανθρώπους σε καραντίνα χωρίς να γνωρίζουν αν είναι αρνητικοί ή θετικοί στον covid19, χωρίς να ξέρουμε αν θα μπούμε στις περιοχές όπου εφαρμόζεται σκληρό lock down, μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ούτε ο Δήμος ούτε η Περιφέρεια δεν προέβησαν ως όφειλαν σε επίσημη ανακοίνωση απαξιώνοντας προφανώς για άλλη μια φορά την νοημοσύνη μας.

Αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μια φορά ότι είναι μονόδρομος η ενδυνάμωση και η στήριξη του ΕΣΥ ως μόνου φορέα προάσπισης της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας.

 

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τήνου

 

21/3/2021

Advertisements