Με στόχο 80 νέα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα η Mere ανοίγει αμέσως μετά το Πάσχα. Τα πρώτα τρία καταστήματα εκτός Αθηνών και πιο συγκεκριμένα σε Λάρισα, Τρίπολη, και Λαγκαδά Θεσσαλονίκης θα ανοίξει η μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mere, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη δύο, σε Αγρίνιο και Κόρινθο.

Ειδικότερα, το πρώτο σούπερ μάρκετ Mere αναμένεται να ανοίξει στην Λάρισα μετά το Πάσχα.

Το σχέδιο των Ρώσων προβλέπει τη δημιουργία 80 καταστημάτων στην Ελλάδα έως το τέλος του έτους,

Η αγορά και κυρίως οι καταναλωτές περιμένουν με ενδιαφέρον την πρόταση των Ρώσων, οι οποίοι υπόσχονται μεγάλες εκπτώσεις σε προϊόντα και τιμές που θα είναι από 30% έως και 80% χαμηλότερες από την υπόλοιπη αγορά.

Είναι άγνωστο όμως ποιες μεγάλες εταιρείες θα αποφασίσουν να συνεργαστούν μαζί τους και σε ποιο βαθμό η γκάμα των προϊόντων που θα διαθέτουν θα καλύπτουν τις ανάγκες του καταναλωτή.

Η Mere ή Svetofor (όπως είναι γνωστή στην Ρωσία) είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στη Ρωσία, με 1.200 καταστήματα σε όλη την χώρα.

Όπως γράφει σήμερα το FNB Daily, σύμφωνα με σχετικό report της RetailAnalysis, η Svetofor βρήκε και συμπλήρωσε ένα κενό στη ρωσική αγορά, με ένα format χαμηλής τιμής που λανσαρίστηκε από τη μητρική της εταιρεία, την Torgservis, το 2009.

Τα καταστήματα έχουν εμφάνιση και αίσθηση… αποθήκης, με μεγάλη χρήση παλετών, ελάχιστη έως καθόλου σήμανση, και ετικέτες τιμών που εκτυπώνονται σε… φύλλα χαρτιού Α4.

Η Svetofor ξεκίνησε από την Σιβηρία, αλλά άρχισε να επεκτείνει την παρουσία της κοντά σε μεγάλες πόλεις και την Μόσχα μόλις το 2018.

Άνοιξε καταστήματα σε κατοικημένες περιοχές, όπου η ισχυρή προσφορά τιμών για προϊόντα B brand ήταν ελκυστική για τους αγοραστές. Αυτό βοήθησε στην αύξηση της αποδοτικότητας των like-forlike πωλήσεων, ενισχύοντας τις συνολικές επιδόσεις των πωλήσεων, έχοντας υποστήριξη από την ισχυρή ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων. Οι πρωτοβουλίες αυτές την βοήθησαν να καταγράφει αύξηση των πωλήσεων πάνω από 20% ετησίως από το 2018.

Η Svetofor έκανε από πέρυσι την εμφάνισή της και στην Ελλάδα, μέσω της Mere, η οποία σύντομα θα ανοίξει τα πρώτα τρία καταστήματά της εκτός Αθηνών και πιο συγκεκριμένα σε Λάρισα, Τρίπολη, και Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη δύο, σε Αγρίνιο και Κόρινθο.

Ειδικότερα, το πρώτο κατάστημα Mere αναμένεται να ανοίξει στην Λάρισα μετά το Πάσχα. Πρόκειται για το ακίνητο που βρίσκεται επί της Λαγού κοντά στη ΔΕΥΑΛ, εκεί όπου στεγάζονταν η αλυσίδα μάρκετ, Αρβανιτίδης, και παλαιότερα ο Μαρινόπουλος. Mere,

Κατάστημα της ίδιας αλυσίδας (Μαρινόπουλου) υπήρχε στο παρελθόν και στο ακίνητο που θα χρησιμοποιήσει στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης η Mere, και βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Λαγκαδά – Μικρής Βόλβης, στο Κολχικό του
δήμου Λαγκαδά. Στην Τρίπολη ο ρωσικός discounter θα αξιοποιήσει ακίνητο, που παλαιότερα στέγαζε τοπικό κατάστημα λιανεμπορίου τροφίμων.

Το κατάστημα του Αγρινίου, σύμφωνα με τοπικά μέσα (sinidisi.gr), πρόκειται να λειτουργήσει σε ακίνητο στον παράδρομο της Εθνικής Αντιρρίου, συνολικής επιφάνειας 1.300 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε στο παρελθόν με προοπτική να στεγάσει το logistics center του Συνεταιρισμού Εργολάβων Υδραυλικών Αιτωλοακαρνανίας, ΥΔΡΩ, στόχος που δεν ευοδώθηκε, περιήλθε στην κατοχή τράπεζας, εκποιήθηκε και άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς.

ieidiseis.gr

Advertisements