Η ΓΣΕΕ ζητά την παρέμβαση της Κυβέρνησης για να αποτραπεί το λουκέτο στο εργοστάσιο – Επιστολή εργαζομένων σε Μητσοτάκη

Η ΓΣΕΕ εκφράζει με σημερινή ανακοίνωση «την αγανάκτηση της για το κλείσιμο του ιστορικού εργοστασίου της ΠΙΤΣΟΣ στην Ελλάδα». «Μία κερδοφόρα εταιρεία στη χώρα μας, με διαδρομή 156 ετών, βάζει λουκέτο μετά την απόφαση της Γερμανικής BSH, θυγατρικής της BOSCH, να μεταφέρει την παραγωγή της στην Τουρκία», αναφέρει.

Η Συνομοσπονδία, για ακόμη μία φορά και τώρα την ύστατη στιγμή, ζητάει την παρέμβαση της Κυβέρνησης ώστε να κρατηθεί στην Ελλάδα μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες. «Την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη, δεν μπορεί να αφήνει στην τύχη τους εκατοντάδες εργαζόμενους και να μην λαμβάνει καμία πρωτοβουλία που θα αποτρέψει το λουκέτο στην ΠΙΤΣΟΣ.

Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να ασκήσει πίεση ώστε να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Ανάπτυξη δεν σημαίνει να κλείνουν εργοστάσια που έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την Ελληνική οικονομία και να οδηγούνται στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενοι», τονίζει χαρακτηριστικά.

Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ΠΙΤΣΟΣ

Οι Εργαζόμενοι της Πίτσος με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό ζητούν από την πλευρά τους «έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή να κρατηθεί στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες». «Ζητούμε να αναλάβετε την οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα αποτρέψει την τραγική κατάσταση για τους εργαζόμενους της ΠΙΤΣΟΣ», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, η επιστολή έχει ως εξής:

Έσβησαν οι μηχανές της ΠΙΤΣΟΣ.

Έπεσαν «οι τίτλοι τέλους» στο εργοστάσιο της Πίτσος στην Ελλάδα, ενός εργοστασίου που δημιουργήθηκε 22 χρόνια μετά τον θάνατο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Η ΠΙΤΣΟΣ εξοπλίζει εδώ και 156 χρόνια αμέτρητα ελληνικά νοικοκυριά με τα προϊόντα της, στηρίζοντας την ελληνική και τοπική οικονομία με τζίρο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ… Η βιομηχανία Πίτσος μπήκε σε όλες τις ελληνικές οικογένειες, και έχει 156 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη χώρα μας . Ξεκινώντας το 1865 κατασκευάζοντας μικρές οικιακές συσκευές της εποχής, όπως φαράσια, μαχαιροπίρουνα, γκαζιέρες. Η Πίτσος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία και είναι το Νο1 στην επιλογή των Ελληνικών οικογενειών. Δεν υπάρχει οικογένεια στην ευρύτερη περιφέρεια Πειραιά που κάποιο μέλος της ακόμα και ολόκληρες οικογένειες να μην έχει εργαστεί στην ΠΙΤΣΟΣ. Μετά την απόφαση της Γερμανικής BSH Θυγατρική της BOSCH να βάλει τέλος σε μια κερδοφόρα εταιρία και μεταφέρει την παραγωγή της στην Τουρκία .

Εκφράσαμε επανειλημμένα την αγωνία μας και την ανησυχία για την τύχη των Οικογενειών μας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι συνθήκες λόγω της πανδημίας είναι δύσκολες και με την ανεργία να αυξάνεται. Πιστεύουμε ότι το όνομα ΠΙΤΣΟΣ ξεπερνά κατά πολύ τα όρια μιας απλής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Κ. Πρωθυπουργέ.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας προς όλους τους φορείς κανείς δεν έλαβε σοβαρά υπόψει του την αγωνία των εργαζομένων. Άφησαν στην τύχη τους τους εργαζομένους καθώς η μηδενική άσκηση πίεσης από τις Κυβερνήσεις για να υλοποιηθεί η συμφωνία των 60 εκατ. ευρώ και 700 θέσεων εργασίας που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Siemens και της Ελληνικής Κυβέρνησης και δεν υλοποιήθηκε ποτέ (αφορούσε την Πίτσος). Είμαστε στην διάθεση σας για διευκρινήσεις στο θέμα αυτό με στοιχεία και αποδείξεις. Γνωρίζοντας τις προσπάθειές σας για επενδύσεις και ανάπτυξη σας ζητούμε έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή να κρατηθεί στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες. Ζητούμε να αναλάβετε την οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα αποτρέψει την τραγική κατάσταση για τους εργαζόμενους της ΠΙΤΣΟΣ.

Ανάπτυξη δεν σημαίνει να κλείνουν εργοστάσιο με 156 έτη παρουσία, που έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την Ελληνική Οικονομία. Το εργοστάσιο ΠΙΤΣΟΣ είναι ορόσημο των Ελληνικών οικογενειών και το τελευταίο αυτής της δυναμικότητας και παραγωγής στον Πειραιά. Είναι στα χέρια της κυβέρνησης να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα, και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της κυβέρνησης σας για επενδύσεις και ανάπτυξη. Οι εργαζόμενοι στηρίζουμε κάθε επενδυτική πρόταση για παραμονή του εργοστασίου και διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Η ΠΙΤΣΟΣ ανήκει στην ελληνική οικογένεια

Οι Εργαζόμενοι της Πίτσος

 

Πηγή: www.typosthes.gr

Advertisements

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ, ΣΤΟ ΠΑΜΕ, ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ “ΤΟΥ” ????????????????????
    ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΗΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΟΠΟΙΗΣΗ.
    Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΗ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ PITSOS ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΗ ΠΙΣΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ