Προσέκρουσε πρωινές ώρες χθες, το Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” Ν. Χίου 448 ενώ πραγματοποιούσε χειρισμούς πρόσδεσης στο λιμένα Σούδας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (Ν 7-8 BF). Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών τόσο στο κρηπίδωμα όσο και στο πλοίο (εσωκοίλωμα πρύμα δεξιά επί του προσκρουστήρα διαστάσεων μήκους 1,5μ και πλάτους 0,5μ).
Κατά τη διάρκεια απομάκρυνσης του από το σημείο προσπαθώντας να προσεγγίσει σε ασφαλές σημείο πρόσδεσης, επακούμβησε ελαφρώς στον ελαστικό προσκρουστήρα πρύμα αριστερά του Ρ/Κ “TITAN” N.ΘΕΣ. 234, το οποίο βρισκόταν δεμένο πλησίον του προβλήτα, χωρίς να προκληθούν εμφανείς ζημιές στο εν λόγω Ρ/Κ.
Ανωτέρω πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα Σούδας προερχόμενο από λιμένα Πειραιά με 22 άτομα πλήρωμα, 09 οδηγούς και 32 Φ/Γ οχήματα, τους οποίους και αποβίβασε με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ για προληπτικούς λόγους τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Φωτογραφίες zarpanews.gr

Advertisements