Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Γυμνό Αμαρύνθου, στην Εύβοια.

Κατά τη διάρκεια εργασιών υπογειοποίησης καλωδίων και αντικατάστασης κολώνας της ΔΕΗ, τρεις εργάτες χτυπήθηκαν από το ρεύμα και σκοτώθηκαν ακαριαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εκ των εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα και για τον απεγκλωβισμό του επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικο βραχιονοφόρο όχημα, καταφέρνοντας τελικά να απεγκλωβίσουν τη σορό του μετά από αρκετή ώρα.

Εκτός από τους τρεις νεκρούς υπάρχει κι ένας ακόμη εργάτης ο οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος και μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Από το πρωί της Πέμπτης υπήρχε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο σημείο και οι άτυχοι εργάτες αφότου ήρθε το ρεύμα συνέχισαν υπό χαμηλή τάση να εργάζονται και συνέβη το μοιραίο, όπως αναφέρουν πολίτες της περιοχής.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι δύο νεκροί είναι Έλληνες και ο τρίτος συνάδελφός τους αλβανικής καταγωγής που ζούσε σε κοντινό χωριό από αυτό που συνέβη η τραγωδία.

Το δυστύχημα έγινε στην πλατεία του χωριού, όπου γινόταν αντικατάσταση κεντρικής κολώνας με κατοίκους του χωριού να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της φρίκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Γιώργο Αδαμίδη εξωτερικά συνεργεία εργάζονταν στην περιοχή του Γυμνού Ευβοίας για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου. «Η πρώτη εικόνα που ξέρουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωση του έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στην μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε αυτό με την σειρά του τρεις εργαζόμενοι στην κολώνα τους χτύπησε το ρεύμα, περισσότερο από 20.000volt επιφέροντας τους ακαριαίο θάνατο, δεν έχουμε ακόμα την εικόνα γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία».

Σε προσαγωγή τριών ατόμων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για το τραγικό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Γυμνό του δήμου Ερέτριας και κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι ήταν μέλη συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε έργα της ΔΕΗ, όταν χτυπήθηκαν από υψηλή τάση ρεύματος, ενώ ένας ακόμη εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή του εργοδηγού, του μηχανικού και της επιβλέπουσας του έργου.

Παράλληλα από την αστυνομία γίνονται έρευνες για να διερευνηθεί εάν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι του χωριού Γυμνό στην Εύβοια, καθώς μπροστά στα μάτια τους είδαν τους τρεις εργαζομένους να καίγονται ζωντανοί από 20.000 βολτ. 

Το συνεργείο ιδιώτη εργολάβου που συνεργάζεται με τον ΔΕΔΔΗΕ είχε πάει στο κέντρο του χωριού ώστε να επιδιορθώσει βλάβη.
Ένα από τα σύρματα της κολώνας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κόπηκε και με την ταλάντωση που προκλήθηκε ακούμπησε στη μέση τάση και διαπέρασε τους 3 άντρες που εργάζονταν στην κολώνα.

Εύβοια - ηλεκτροπληξία - εργάτες - ΔΕΗ

«Ο ένας πάνω στη κολώνα ,οι άλλοι δυο κάτω δίπλα στο φορτηγό. Κρέμασε το καλώδιο που πέρναγε ρεύμα. Σε μια στιγμή είχανε κάποια διακοπή ρεύματος και πέρναγε άλλη μια γραμμή που δεν είχε διακοπεί και ακούμπησε η μια γραμμή στην άλλη και τους χτύπησε ρεύμα. Οι δυο είναι Έλληνες και ο ένας είναι αλλοδαπός. Οι Έλληνες είναι περίπου 50 χρονών και ο αλλοδαπός είναι από ένα διπλανό χωριό. Δεν ήταν υπάλληλοι της ΔΕΗ .Ήταν του εργολάβου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της κοινότητας Γυμνού.

Ένας από τους τρεις εργάτες, έχασε τη ζωή του ενώ ήταν δεμένος πάνω στην κολώνα, ενώ δυο ακόμη εργάτες τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ένας ακόμη εργαζόμενος τραυματίστηκε ελαφρά.

Η ανακοίνωση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για το τραγικό δυστύχημα 

«Η Διοίκηση και οι άνθρωποι του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ερέτριας, που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό τριών συναδέλφων μας, και τον τραυματισμό ενός ακόμα. Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι της εταιρείας έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Η εταιρεία εκφράζει τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία συναδέλφου μας, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ .

 

www.ant1news.gr

Advertisements