Ο Δήμος μας, ως υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία των δημοτών και των επισκεπτών μας, δίνει καθημερινά μάχη για να κρατηθεί το νησί μας υγιές.
Η διάδοση της πανδημίας τόσο στη Μήλο, όσο και στα γειτονικά νησιά, δεν μας επιτρέπει ούτε στιγμή χαλάρωσης.
Στο προσεχές διάστημα αναμένουμε αφίξεις λόγω του επικείμενου ανοίγματος των διαπεριφερειακων μετακινήσεων και κυρίως με το άνοιγμα του τουρισμού.
Καλούμαστε να εξαντλήσουμε κάθε πιθανό τρόπο διαφύλαξης της υγείας μας και να προαχθεί το αίσθημα ασφάλειας στην καθημερινότητα όλων.
Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας των Ακτοπλοϊκών και Αεροπορικών εταιριών που εξυπηρετούν το νησί μας,ο Δήμαρχος Μήλου Εμμανουήλ Μικέλης απεύθυνε έκκληση στήριξης της προσπάθειας του Δήμου για την θωράκιση του νησιού απέναντι στην κλιμακούμενη διασπορά της Covid-19.
Οι Ακτοπλοϊκές Εταιρείες ANEK LINES και AEGEAN SPEED LINES ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου και συντάσσονται με τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του Δήμου.
Συγκεκριμένα, λίγο πριν την αποβίβαση των επιβατών στο νησί της Μηλου, θα πραγματοποιείται στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα η εξής ανακοίνωση:
« Ακολουθεί ανακοινωση του Δήμου Μήλου: Για την προστασία της υγεία σας και των κατοίκων του νησιού της Μήλου, ΣΥΝΙΣΤΆΤΑΙ να κάνετε τεστ ανίχνευσης Κορονοϊού, πριν από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα ή επαφή σας. Προσέχουμε περισσότερο απο ποτέ την ατομική και συλλογική μας Υγεία! »
Ο Δήμος Μήλου αποτελεί τον πρώτο Δήμο που ενώνει τις δυνάμεις του με Ακτοπλοϊκές Εταιρείες στην πρόληψη της διασποράς του ιού.
Ευχαριστούμε θερμά τις Ακτοπλοϊκές Εταιρείες ANEK LINES και AEGEAN SPEED LINES για την άμεση ανταπόκριση και τις κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρουν στους δημότες μας.

 

 

Φωτογραφία αρχείου μας από τον Γιάννη Τσερώνη

Advertisements