Ένας διαφορετικός πολιτικός «πολιτισμός» από τη Δημοτική Αρχή

 

    Σίφνος, 19 Μαΐου 2021

 

Ζούμε σε μία εποχή, όπου οι σύγχρονες εφαρμογές στις τηλεπικοινωνίες, έχουν εκμηδενίσει τις αποστάσεις και η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων ή ομάδας ανθρώπων γίνεται οποιαδήποτε  στιγμή διαδικτυακά, on line, ακόμα και τηλεφωνικά.

Θα σας παραθέσουμε δυο παραδείγματα, στα οποία φαίνεται η διαφορά νοοτροπίας, φιλοσοφίας και  αντιμετώπισης των δημοτών από τη Δημοτική Αρχή Σίφνου:

 

Πρόσκληση Απολογισμού Πεπραγμένων Δήμου Καλύμνου έτους 2020:

«Ο Δήμαρχος Καλύμνου προσκαλεί τους δημότες του να παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στον απολογισμό των πεπραγμένων έτους 2020. Λόγω των περιορισμών που προκύπτουν από τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού covid-19, ο απολογισμός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Ερωτήματα μπορούν να υποβληθούν στο Δήμαρχο κατά τη διάρκεια του Απολογισμού:

  •  μέσω του Facebook,
  •  μέσω τηλεφώνου, επικοινωνώντας με κάποιο συνεργάτη του Δημάρχου 
  •  με χρήση της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Zoom (απ’ ευθείας συνομιλία με το Δήμαρχο)»

 

Πρόσκληση Απολογισμού Πεπραγμένων Δήμου Σίφνου έτους 2020:

«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σίφνου σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη…

Οι Δημότες και οι Φορείς μπορούν να αποστείλουν τα ερωτήματά τους στο πρωτόκολλο του Δήμου έως και την Παρασκευή 21 Μαΐου».

Η κα Ναδάλη και ο κ. Χρυσίνης, δηλαδή, μετά από δική τους εισήγηση, στη συνεδρίαση του ΔΣ Σίφνου στις 19 Απριλίου 2021 και στη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, αποφάσισαν να ζητήσουν από τους φορείς, τους συλλόγους, τους κατοίκους και τους δημότες να καταθέσουν 6 ημέρες νωρίτερα τα ερωτήματά τους, και όχι κατά τη διάρκεια του Απολογισμού.

Διερωτόμαστε, για ποιο λόγο έλαβαν μία τέτοια απόφαση; Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί;

Προφανώς, οι διοικούντες θέλουν να γνωρίζουν εκ των προτέρων τα ερωτήματα που θα τεθούν για να προετοιμάσουν τις απαντήσεις τους… 

Η απόφασή τους αυτή προκαλεί εύλογα ερωτήματα και πολλές απορίες στους δημότες μας.

Ένας διαφορετικός πολιτικός πολιτισμός από τη Δημοτική Αρχή του facebook.

 

 

Για την Ανανεωτική Κίνηση Σίφνου (Α.ΚΙ.Σ.)

Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης

τ. Δήμαρχος Σίφνου

 

Advertisements