Δικογραφία σε βάρος έξι ιερέων από τη Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε για παράβαση των μέτρων περί covid.

Συγκεκριμένα, η δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος Ιερών Ναών στο κέντρο της πόλης, την Ευκαρπία, τις Συκιές, τον Λαγκαδά, τον Ασκό και τον Σοχό, καθώς λειτούργησαν κανονικά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου.

Σημειώνεται πως λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, είχε αποφασιστεί η προσαρμογή της ώρας για την τελετή της Ανάστασης στις 9.00 μ.μ. του Μεγάλου Σαββάτου.

Δικογραφία σε βάρος έξι ιερέων – Ανάμεσά τους ο πατέρας Αντώνιος
Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος φέρεται να είναι αρνητής της μάσκας, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο είχε προχωρήσει σε κήρυγμα για τον κορονοϊό, όπου τον είχε αποκαλέσει τον κορονοϊό «διαβολοϊό», ενώ είχε ταχθεί κατά των περιοριστικών μέτρων.

http://

Ο ιεράρχης, παραδέχθηκε ότι τέλεσε την αναστάσιμη λειτουργία στις 12:00 ενώ είπε ότι δεν γνωρίζει για την δικογραφία.

Στον Εισαγγελέα ο Μητροπολίτης Δράμας

Εξάλλου, εκτός από τη δικογραφία σε βάρος έξι ιερέων, στη Θεσσαλονίκη, για “αντάρτικο” ιερέων το βράδυ της Ανάστασης στη Δράμα κάνει λόγο ο Μητροπολίτης, κ. Παύλος, ο οποίος εκδήλωσε την πρόθεσή του να μεταβεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας για την υπόθεση, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Ο Μητροπολίτης εκδήλωσε την πρόθεσή του αυτή, προκειμένου να αναφερθεί σε ενέργειες ιερέων που έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία την περίοδο του Πάσχα.

Ο ποιμενάρχης της ακριτικής πόλης εμβολιάστηκε στο κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και στις δηλώσεις του αρχικά τόνισε πως δεν είχε σκοπό να δημοσιοποιήσει τον εμβολιασμό του, ωστόσο αποφάσισε να το πράξει, γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά «αισθάνομαι βάρος εις στη συνείδησή μου και δεν θέλω έμμεσα να είμαι υπεύθυνος ασθένειας ή πολύ περισσότερο θανάτου για κάποιον άνθρωπο, ο οποίος πιθανώς να ακούσει την ανεύθυνη προτροπή ή απαγόρευση του α ή β ιερωμένου». “Αντάρτικο” ιερέων

Να σημειωθεί πως η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας θρήνησε μεγάλο αριθμό θυμάτων λόγω του κορονοϊού και για μεγάλο χρονικό διάστημα συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ των περιοχών με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης να δίνει καθημερινά και για πολλές εβδομάδες έναν τιτάνιο αγώνα.

Ο κ. Παύλος έκανε λόγο για ανταρσία ιερέων τεσσάρων- πέντε, της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, οι οποίοι δεν ακολούθησαν τα οριζόμενα για την τελετή της Ανάστασης από την Ιερά Σύνοδο, με αποτέλεσμα όπως ανέφερε να δημιουργηθεί ένας διχασμός στους πιστούς και να ταλαιπωρηθούν οι άνθρωποι ψυχικά, πνευματικά.

Ο Μητροπολίτης για το “αντάρτικο” ιερέων

«Θεωρώ», συνέχισε ο μητροπολίτης, «ότι κάποιοι το έκαναν τελείως υποκριτικά. Διότι, δεν μπορεί ένας ιερεύς, το καλοκαίρι στην αυλή της εκκλησίας, να περιδιαβαίνει όλη την ημέρα με σορτσάκι και να ενοχλείται η συνείδησή του αν θα κάνει την Ανάσταση δύο ώρες ενωρίτερα. Και διότι δεν είναι δική μας δουλειά, των ιερωμένων, να ασχολούμεθα με ιατρικά ζητήματα. Και να λέμε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα ή το χειρότερο ακόμη που συνέβη, να λέει ο ιερεύς δεν θα πλησιάσετε τον Επιτάφιο όσοι φοράτε μάσκα. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα». "Αντάρτικο" ιερέων

Πηγή: www.dikastiko.gr

Advertisements