Η «τρομοκρατία» στην ενημέρωση καλά κρατεί…

            Σίφνος, 13 Μαΐου 2021

Αγαπητές συμπατριώτισσες,

Αγαπητοί συμπατριώτες,

 

Έχουν περάσει ήδη 2 χρόνια από την εκλογή της «Καινούργιας Μέρας» στη διοίκηση του Δήμου.

Εμείς αποφασίσαμε τότε συνειδητά όλοι μας, να μην συμμετάσχουμε στις εκλογές.

Δεν αντιπαρατεθήκαμε, δεν ηττηθήκαμε, δεν αντιπολιτευόμαστε.

Μιλάμε πάντα τεκμηριωμένα, με επιχειρήματα και κάθε φορά ο λόγος της δημόσιας τοποθέτησής μας αφορά, από τη μία στην υπεράσπιση του έργου μας και από την άλλη στις διευκρινίσεις που μας ζητάνε τόσο τα δεκάδες στελέχη μας όσο και Εσείς οι εκατοντάδες συμπατριώτες μας που μας στηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια.

Από την πρώτη μέρα λοιπόν, δεχθήκαμε οι περισσότεροι από εμάς, μία αήθη, στοχευμένη, με απειλές και δριμύ κατηγορώ επίθεση, από τη Δήμαρχο και τον «πυρήνα» της. Η επίθεση αυτή ξεκίνησε με καταγγελίες και διασπορά ψευδών ειδήσεων, στα «καφενεία» και στα διάφορα «πηγαδάκια», όπως ξέρουν πολύ καλά να κάνουν, τόσο η ίδια η κα Ναδάλη, όσο και τα στελέχη της «Καινούργιας Μέρας», (το ζήσαμε πολύ καλά «στο πετσί» μας, επί 9 συναπτά έτη, όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης) και άρχισε να κορυφώνεται στην 1η ενημέρωση δημοτών που πραγματοποίησαν στο Ίδρυμα Πρόκου, το Γενάρη του 2020. Εκεί ακούσαμε:

1ον Την κα Ναδάλη, να μας κατηγορεί για το δήθεν χάος που παρέλαβε στο Δήμο και με «όχημα» το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, να ρίχνει τις βολές της στον τ. Πρόεδρό μας για το «μέγα σκάνδαλο» που ανακάλυψαν: το ΔΛΤ για 2 χρόνια, πολύ «κομψά», υπολειτουργεί,

2ον Το Β’ Αντιδήμαρχο να κατηγορεί τον τ. Αντιδήμαρχο Καθαριότητας ότι παρέλαβε ένα νησί που «βρωμούσε» τον τελευταίο 1 ½ χρόνο και ότι βρήκαν στον χώρο των Φυρογίων ένα σκουπιδότοπο: τα κολακευτικά σχόλια που ακούσαμε και το καλοκαίρι του 2019, την καλύτερη τουριστικά χρονιά του νησιού μας, από τους επισκέπτες, για την καθαριότητα της Σίφνου μας είναι η απτή απάντηση, για δε τον χώρο των Φυρογίων οποιοσδήποτε περάσει σήμερα από εκεί θα συνειδητοποιήσει σε τι απαράδεκτη κατάσταση βρίσκεται.

Στη συνέχεια:

3ον  Με την έναρξη του έργου κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης, άρχισαν τα γνωστά παπαγαλάκια, εντέχνως, να κατηγορούν τον τ. Α’ Αντιδήμαρχό μας, ότι φρόντισε να κατασκευάσει την αποχέτευση έξω από το σπίτι του και τις επιχειρήσεις του στην Αγία Βαρβάρα, αφήνοντας εκτός την περιοχή του «Μπαρού»: μέγα ψέμα και παραπληροφόρηση, ουδέποτε συνέβη αυτό. 

Στην φάση υλοποίησης της οριστικής μελέτης του έργου, οι μελετητές «αφαίρεσαν» για οικονομικούς λόγους κάποια τμήματα των οικισμών εν αγνοία μας, η δε μελέτη αυτή παρελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ από τα μέλη του τότε Δημοτικού Συμβουλίου το 2016 (δηλ. και από τους 3 εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους της «Καινούργιας Μέρας», που τώρα μας κατηγορούν…) 

 

Επιπροσθέτως, όταν κατατέθηκε η μελέτη του δρόμου οδοποιίας προς το χώρο που θα κατασκευαστεί η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) στον «Κάψαλο», η ίδια η κα Ναδάλη έριξε τις ευθύνες ξανά στον τ. Α’ Αντιδήμαρχό μας, ως υπαίτιο για τη νέα χάραξη της μελέτης, που οδηγεί στην καταστροφή των περιουσιών αρκετών ιδιοκτητών: ένα ακόμα μεγάλο ψέμα. 

Η μελέτη κατατέθηκε το Δεκέμβριο του 2020 στο Δήμο Σίφνου, επί Δημαρχίας της κας Ναδάλη και η διαχείριση που έκανε σε αυτό το θέμα ήταν εντελώς λανθασμένη,

4ον Το Β’ Αντιδήμαρχο, να στέλνει στο Αστυνομικό Σταθμό Σίφνου, άκουσον-άκουσον, τον τ. Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αρτεμώνα για ένα άσχετο ποστάρισμα που έκανε στο διαδίκτυο και έναν τ. Δημοτικό σύμβουλό μας, ο οποίος ανάρτησε ένα αστείο ποστάρισμα, λέγοντας στο Διοικητή να τους επιπλήξει: προφανώς από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής τους, έχασαν ακόμα και την αίσθηση του χιούμορ 

5ον Τον Α’ Αντιδήμαρχο να στέλνει επίσημο έγγραφο σε τ. Δημοτικό σύμβουλό μας, κατηγορώντας τον για καταπάτηση Δημοτικού Χώρου ενώ ο χώρος είναι ιδιωτικός αλλά και τον Β’ Αντιδήμαρχο να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις ότι ο ίδιος ο σύμβουλός μας ήταν αντίθετος και έτοιμος να προβεί σε καταγγελίες για την κατασκευή τοιχίου για τη διαπλάτυνση δρόμου στα Συμπόπουλα,

6ον Τον Β’ Αντιδήμαρχο να ρίχνει ευθύνες σε τ. Δημοτικό σύμβουλό μας, αναφέροντας ότι παρέλαβε ένα στόλο οχημάτων σε κάκιστη κατάσταση και να τον κατηγορεί για αδυναμία έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας σε 3 οχήματα & μηχανήματα του Δήμου: έχοντας προμηθευτεί αυτά τα οχήματα το 2016, εις γνώσιν μας δεν προχωρήσαμε σε αυτή τη διαδικασία για να αποφύγουμε την πληρωμή τελών κυκλοφορίας και ασφαλίστρων,

….και πάρα πολλά ακόμα!

Κατηγορίες, συκοφαντίες και διασπορά ψευδών ειδήσεων από την κα Ναδάλη και το επιτελείο της, στους περισσότερους από εμάς.

Η δική μας απάντηση σε όλα αυτά;;;

Η χθεσινή αχρείαστη και «άχρηστη» διευκρίνιση, κάποιων τ. Δημοτικών Συμβούλων (μερικοί εξ αυτών το έχουν ήδη μετανιώσει), στο Δελτίο Τύπου που από κοινού δημοσιοποιήσαμε στις 7 Μαΐου 2021 και το οποίο έλαβε της συντριπτικής αποδοχής των δημοτών μας. 

Η «τρομοκρατία» σε όλη της το μεγαλείο…

Ο νοών νοείτο!!

 

Για την Ανανεωτική Κίνηση Σίφνου (Α.ΚΙ.Σ.)

Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης

τ. Δήμαρχος Σίφνου

Advertisements