Αλλάζουν πάλι τα δεδομένα για τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό

Νέα δεδομένα για τα self test ισχύουν από αύριο Τετάρτη, ενώ το υπουργείο Παιδείας επιμένει σε ένα μόνο self test στα σχολεία, αν και όπως έχει αποκαλυφθεί η Επιτροπή των ειδικών ζήτησε να γίνονται δύο κάθε εβδομάδα.

Αυτό που πρέπει να ξέρουν τώρα γονείς και εκπαιδευτικοί είναι ότι από αύριο μπορούν να πάρουν 2 self test, αλλά για δύο εβδομάδες.

Από αύριο Τετάρτη 19/5 έως και το Σάββατο 22/5 (κατά τις εργάσιμες ώρες, πλην διακυντερεύσεων και διημερεύσεων) θα γίνεται η προμήθεια από τα φαρμακεία των self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς και για διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Οι δικαιούχοι θα λάβουν δύο τεστ, ένα για την ερχόμενη και ένα για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί: Τα 2 self test είναι για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Τα δεδομένα λοιπόν αλλάζουν, καθώς ήδη υπήρχαν ανακοινώσεις από Φαρμακευτικούς Συλλόγους που ανέφεραν ότι η διάθεση θα γίνει από την Πέμπτη.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας διευκρινίζει ότι για την εβδομάδα που τελειώνει στις 23 Μαΐου 2021 οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους κλάδους που εμπίπτουν στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, τουρισμός, ωφελούμενοι των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συστήνει τη διενέργεια και δεύτερου self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλώνεται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

ieidiseis.gr

Advertisements