Κάθε φορά που βουτάμε στα νερά της μας κατακλύζει ένα αίσθημα αναζωογόνησης και ευεξίας!
Πως βοηθάει τον οργανισμό και το δέρμα μας η θάλασσα?

Το θαλασσινό νερό περιέχει και τα 92 μεταλλικά στοιχεία που βρίσκονται στη φύση και στον οργανισμό μας!

Και ειδικότερα:
Μαγνήσιο: Είναι απαραίτητο τόσο για τη μυϊκή, όσο και για τη νευρική δραστηριότητα του οργανισμού, για τη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας σώματος, καθώς και για τη δομή των οστών.
Ασβέστιο: Απόλυτα αναγκαίο για την πήξη του αίματος και για τη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων.
Νάτριο: Βοηθά στην ενυδάτωση των κυττάρων, αφού παρακρατεί νερό στο εσωτερικό των μυών.
Ιώδιο: Σταθεροποιεί το μεταβολισμό και επεμβαίνει επιβοηθητικά στην ανάπτυξη.

Τα μπάνια στη θάλασσα δεν αποτελούν μόνο μια μορφή διασκέδασης. Η σύσταση του θαλασσινού νερού συμβάλλει στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων υγείας ενώ προσφέρει και ένα αίσθημα αναζωογόνησης και ευεξίας.

Αποτοξίνωση!
Το θαλασσινό αλάτι θεωρείται ένα φυσικό καθαριστικό του αίματος. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και μαγνήσιο που συνεισφέρει στην δράση των αντιοξειδωτικών. Συνεπώς, το αλάτι της θάλασσας είναι σε θέση να αποτοξινώσει τα κύτταρα του δέρματός μας σωστά.

Άλατα και ιχνοστοιχεία για τις αρθρώσεις!
Το νερό της θάλασσας είναι ιδιαίτερα ευεργετικό σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Άλλωστε η υδροκινησιοθεραπεία, γίνεται ευκολότερα λόγω άνωσης μέσα στη θάλασσα.

Θαλασσινή αύρα για το αναπνευστικό!
Βελτιώνει σημαντικά την αναπνευστική λειτουργία, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις κρίσεις του άσθματος και της αλλεργικής ρινίτιδας. Επιπλέον, η θάλασσα ωφελεί πάρα πολύ και τα άτομα με χρόνια ιγμορίτιδα, καθώς βοηθά στην αποσυμφόρηση της μύτης.

Φύκια για ενυδάτωση και προστασία!
Τα φύκια είναι συστατικά πολύτιμα στην κοσμετολογία και τη φαρμακευτική επιστήμη γενικότερα, λόγω της συμβατότητάς τους με το ανθρώπινο δέρμα, που τους επιτρέπει να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματά του. Ταυτόχρονα, είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα, πρωτεΐνες και βιταμίνες, που ενυδατώνουν την επιδερμίδα, την προστατεύουν από φλεγμονές, την προφυλάσσουν από τις ελεύθερες ρίζες και διατηρούν την ελαστικότητά της καθυστερώντας τη γήρανση.
Τέλος, το μαγνήσιο στο θαλασσινό αλάτι μπορεί να εμποδίσει την κατακράτηση υγρών από το δέρμα σας κρατώντας το απαλό, σφριγηλό και νεανικό.

Ήλιος και θάλασσα θεραπεύουν τις δερματοπάθειες!
Ο ήλιος σε συνδυασμό με το θαλασσινό νερό έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε δερματοπάθειες όπως η κνίδωση, το ατοπικό έκζεμα και η ψωρίαση.
Επιπλέον, μας ενισχύει δίνοντας μια αντισηπτική δράση στον οργανισμό μας κατά των αλλεργιών και μειώνει την έκκριση ισταμίνης που μας δημιουργεί φλεγμονές και κνησμό.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα!
Η θάλασσα ενισχύει την αντίσταση του οργανισμού μας ενάντια σε ιούς και βακτήρια. Με πιο απλά λόγια, δυναμώνει την άμυνα του οργανισμού μας ενάντια στις αρρώστιες!

Επηρέαζει θετικά το μυαλό μας!
Μας βοηθάει να ξαναποκτήσουμε ψυχική ισορροπία, θετική ενέργεια, ανάκτηση αυτοπεποίθησης και πιο χαλαρή συμπεριφορά ενάντια σε καταστάσεις που μας δημιουργούνε στρες.

www.a2zpharm.gr

Advertisements