«Φωτιά» έχουν πάρει οι χονδρικές τιμές ρεύματος σε όλη την Ευρώπη. Στα 281 ευρώ η μεγαβατώρα διαμορφώνεται η χονδρική τιμή στην Ελλάδα που θα ισχύσει αύριο, αυξημένη κατά 3,8% σε ένα 24ωρο, ενώ το ρεκόρ Ευρώπης έχουν η Σερβία και η Ελβετία με 310 και 308 ευρώ η μεγαβατώρα.

Μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, που με ημερήσιο άλμα 13% θα έχει αύριο χονδρική τιμή ρεύματος 273 η μεγαβατώρα.

Κάντε κλικ για να δείτε μεγαλύτερο τον χάρτη

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Νοέμβριος για την Ελλάδα «τρέχει» με μέση τιμή πάνω από τα 230 ευρώ η μεγαβατώρα, έναντι 193 τον Οκτώβριο και 114 τον Σεπτέμβριο, με αυτονόητη επίδραση στα τιμολόγια ρεύματος των νοικοκυριών, ιδιαίτερα όσων έχουν συμβάσεις με ρήτρες χονδρικής.

Στην ουσία, οι επιδοτήσεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση -9, 18 και 39 ευρώ για τους τρεις μήνες και για καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατώρες- έχουν ήδη εξουδετερωθεί από τις ανατιμήσεις, για το πραγματικό ύψος των οποίων οι εταιρείες -μαζί και ΔΕΗ- εξακολουθούν να κρατούν τους καταναλωτές στο σκοτάδι.

www.efsyn.gr

Advertisements