Σίφνος 30/12/2021

Αγαπητά μέλη της Ενεργειακής Κοινότητας Σίφνου,

Ο χρόνος που αφήνουμε πίσω μας ήταν γεμάτος από γεγονότα που σημάδεψαν και θα επηρεάσουν σημαντικά τη πορεία μας προς την υλοποίηση του στόχου μας της ενεργειακής αυτονομίας της αγαπημένης μας Σίφνου μέσω της αξιοποίησης του πλούσιου δυναμικού μας σε ΑΠΕ.

Ιδιαίτερα τα τελευταία γεγονότα της δραματικής αύξησης του κόστους της ενέργειας, ήρθαν, δυστυχώς, να επιβεβαιώσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ουσία και την αξία του πολύχρονου αγώνα μας να εξασφαλίσουμε επαρκή ενέργεια σε τιμή που να μπορούν να πληρώσουν με άνεση όσοι επιλέγουν να ζουν στη Σίφνο.

Το 2012 που με τη βοήθεια των Ευρωπαίων συνεταιριστών ξεκινήσαμε τις συζητήσεις για να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε το ενεργειακό μας μέλλον σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας και τις νέες αναδυόμενες δυνατότητες της τεχνολογίες, όλα όσα σήμερα γνωρίζουμε, ήταν απλά βάσιμες προβλέψεις.

Τα κακά νέα είναι ότι αυτές οι βάσιμες προβλέψεις ότι η εποχή του πετρελαίου τελειώνει και αντικαθίσταται από τις ΑΠΕ, ότι οι εισαγόμενοι υδρογονάνθρακες, έξω από τον οποιοδήποτε έλεγχο μας θα μας οδηγήσουν σε ενεργειακή φτώχεια, καθώς επίσης και ότι η κλιματική αλλαγή είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί δραστικά με τη συμμετοχή όλων μας, είναι πλέον, δέκα χρόνια μετά, μια οδυνηρή πραγματικότητα που καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Τα καλά νέα είναι ότι μετά δέκα χρόνια αφιέρωσης, ζυμώσεων, προσπαθειών και δράσεων, η Εν. Κοιν. Σίφνου βρίσκεται στη καλύτερη δυνατή θέση να ενεργήσει προκειμένου όλα όσα προηγήθηκαν να αξιοποιηθούν και να υλοποιηθούν σε ένα περιβάλλον όχι απλά ώριμο και κατάλληλο αλλά επίμονα απαιτητικό για έργα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που μου κάνατε την τιμή να ζητήσετε να ηγηθώ, έχει ήδη πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις σχετικές με τις αδειοδοτικές διαδικασίες του Υβριδικού Σταθμού Σίφνου και έχει ήδη δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες που αποσκοπούν στη διακρίβωση, πέρα πάσης αμφιβολίας της υποστήριξης που απαιτείται για την υλοποίηση του έργου μας.

Για τα αποτελέσματα αυτών των δράσεων θα ενημερώνεστε τακτικά και μέσω της νέας ιστοσελίδας που δημιουργείται.

Εκ μέρους όλου του Δ.Σ. της Εν. Κοιν. Σίφνου, σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή, τη καρτερία και την ενεργή συμμετοχή σας στη προσπάθεια για τη βιώσιμη διατήρηση της ζωής στην αγαπημένη μας Σίφνο και σας ευχόμαστε υγεία, χαρά και κάθε ευλογία του Κυρίου μας τον ερχόμενο χρόνο.

Κωνσταντίνος Σούλης
Πρόεδρος του Δ.Σ.
«Ενεργειακή Κοινότητα Σίφνου»

Ενεργειακή Κοινότητα Σίφνου Ε.ΚΟΙΝ.Π.Ε.
www.sifnosislandcoop.gr | info@sifnosislandcoop.gr
Απολλωνία, 840 03 Σίφνος | Τηλ: 22840 31030

Advertisements