Στη Θεσσαλονίκη, έχουν στηθεί 64 κάλπες σε 36 εκλογικά κέντρα, ενώ ο Χάρης Καστανίδης, υποψήφιος για την προεδρία, ψήφισε νωρίτερα στο νεοκλασικό κτήριο του δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Βασιλίσσης Όλγας.

Στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έχουν σχηματιστεί ουρές. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι δίνουν οδηγίες σε ορισμένους ψηφοφόρους να μεταφερθούν σε διπλανό εκλογικό κέντρο, στο κτήριο όπου στεγαζόταν παλαιότερα η νομαρχία, προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

kinal_thes1
kinal_thes2

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι απαραίτητη η επίδειξη των πιστοποιητικών για των κορωνοϊό καθώς και της αστυνομικής ταυτότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου στις 22:00 αναμένεται να ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων. Στην Αυστραλία οι κάλπες έχουν ήδη κλείσει.

Αυξημένη συμμετοχή σε Αχαΐα και Δυτική Ελλάδα

Χωρίς προβλήματα και με μεγάλη συμμετοχή, εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Αχαΐα, αλλά και γενικότερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

ΠΑΤΡΑ ΚΙΝΑΛ ΕΚΛΟΓΕΣ

Συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν συνολικά 57 εκλογικά τμήματα και συγκεκριμένα 23 στην Αχαΐα, 22 στην Αιτωλοακαρνανία και 12 στην Ηλεία.

patra_1
patra_2

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας, Γιώργος Αθανασόπουλος, «η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και το μόνο πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν η ολιγόλεπτη διακοπή λειτουργίας του συστήματος, σε πανελλαδικό επίπεδο». Όσον αφορά στην συμμετοχή των ψηφοφόρων, ο Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι «μέχρι τώρα η προσέλευση είναι μεγάλη και αισιοδοξούμε ότι θα είναι αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017».

Πηγή: Thestival – Best – Tempo24

Advertisements