Σίφνος, 06 Φεβρουαρίου 2022 

    Ενόψει του Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου που συγκαλεί όψιμα η Δήμαρχος και ο τηλεδιασκεπτόμενος Πρόεδρος του με την φασίζουσα νοοτροπία, στις 08 Φεβρουαρίου 2022 για το «δήθεν θέμα» του Υδατοδρομίου, η Δημοτική Παράταξη «ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» έχει να δηλώσει τα παρακάτω :

  1. Φάνηκε ξεκάθαρα τόσο στην συγκέντρωση κατοίκων στον Πλατύ Γιαλό το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 όσο και στο Τοπικό Συμβούλιο Απολλωνίας την Παρασκευή 04 Φεβρουαρίου 2022 ότι οι αποφάσεις για την ίδρυση του Υδατοδρομίου ερήμην των κατοίκων της Σίφνου έχουν ήδη ληφθεί.
  2. Μία ολιγομελής ομάδα η οποία περιλαμβάνει την Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τον Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου έχει ήδη αποφασίσει εν κρυπτώ με την ανοχή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου, να χωροθετήσει Υδατοδρόμιο στον Πλατύ Γιαλό χωρίς να έχουν ενημερώσει κανένα και προχώρησαν μάλιστα σε δημοπράτηση του έργου ενώ ήδη γνώριζαν ότι όλοι οι Σιφνιοί είναι αντίθετοι. 
  3. Η ολιγομελής αυτή ομάδα(«ομαδούλα») προχώρησε στα μουλωχτά το έργο που είχε ήδη ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία είχε φροντίσει και εκείνη να μην κάνει γνωστές τις κινήσεις της στο ευρύ κοινό (δηλαδή και αυτοί δούλευαν πίσω από την πλάτη μας από το 2014) και ολοκλήρωσε τον φάκελο αδειοδότησης χωρίς να περάσει το μείζον αυτό θέμα ούτε από τον Σύλλογο Αλιέων, ούτε από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο του Πλατύ Γιαλού, ούτε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Απολλωνίας και ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο . Αποδεικνύεται λοιπόν στην πράξη αυτό που γράφουμε συνεχώς και ενοχλεί την Δήμαρχο , ότι δηλαδή η προηγούμενη δημοτική αρχή και η τωρινή είναι οι δύο όψεις της ίδιας τρύπιας δεκάρας.
  4. Εάν δεν ξεσηκωνόμασταν εμείς (ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ) και δεν τους ξεμπροστιάζαμε κοινοποιώντας στον Σιφνιακό λαό τα παιγνίδια τους (βλέπε τα άρθρα της «ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» στο kaipoutheos.gr {άρθρο της 21/01/2022 Πηγήhttps://kaipoutheos.gr/2022/01/%ce%b1%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%83%ce%b9%cf%86%ce%bd%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84.html  και της 22/01/2022 Πηγήhttps://kaipoutheos.gr/2022/01/%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%83%ce%b9%cf%86%ce%bd%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b7-%cf%83%cf%84.html } θα είχαν περάσει το θέμα χωρίς να το πάρει είδηση κανείς.
 • Μετά τον αναβρασμό που ακολούθησε των δημοσιευμάτων μας, αναγκάσθηκε η «ομαδούλα» να συγκαλέσει συγκέντρωση στο Αλιευτικό Καταφύγιο του Πλατύ Γιαλού στις 29/01/2022 όπου απεκάλυψε και τον περίφημο χάρτη των υδατοδιαδρόμων οι οποίοι καλύπτουν σε πλήρη ανάπτυξη, όλο τον Όρμο του Πλατύ Γιαλού. Κατόπιν, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Τόσο ο Αλιευτικός Σύλλογος όσο και ο Εξωραϊστικός εξέδωσαν ψηφίσματα όπου αναφέρουν ότι είναι αντίθετοι με την χωροθέτηση του Υδατοδρομίου στον Πλατύ Γιαλό (31-01-2022).
 1. Αλλά ούτε και αυτά όμως τα ψηφίσματα και η γενικότερη κατακραυγή πτόησαν την «ομαδούλα» να αναβάλλει την δημοπράτηση η οποία είχε ορισθεί την 1η Φεβρουαρίου 2022 και προχώρησε κανονικά σαν να μην τρέχει τίποτε. Αλήθεια, γιατί τόση πρεμούρα σύντροφοι ; Δεν θα μπορούσατε να αναβάλλετε επ’ αόριστον την δημοπράτηση και να ακολουθήσετε έναν εντατικό γύρο διαπραγματεύσεων με όλους τους εμπλεκόμενους ; Έτσι φαίνεται όμως ότι αντιλαμβάνεσθε εσείς τις δημοκρατικές διαδικασίες…. Το ζούμε άλλωστε σε κάθε δημοτικό συμβούλιο που δεν μας δίνετε τον λόγο γιατί τρέμετε να φέρουμε τα θέματα που ταλανίζουν την Σίφνο μας επειδή δεν έχετε ούτε επιχειρήματα ούτε το σθένος να αντιταχθείτε στους επίδοξους βιαστές του νησιού μας.
 2. Και όλα τα παραπάνω που σας γράφουμε έρχονται να τα επιβεβαιώσουν τα δύο παρακάτω γεγονότα τα οποία σας έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα και είναι και το κερασάκι στην τούρτα : 

Γεγονός 1ο : Εκδίδει Ανακοίνωση η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σίφνου στις 03/02/2022 { ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. ΣΙΦΝΟΥ : Υδατοδρόμιο στον Πλατύ Γιαλό – Απαιτείται αλλαγή “πλεύσης”} όπου σας γράφουν {πολύ κόσμια θα τονίζαμε εμείς} ότι θα πρέπει να το ξανασκεφθείτε και να αλλάξετε πλεύση. Αντί λοιπόν να αναλογισθείτε τί σας γράφουν οι πρώην σύντροφοί σας, εκδίδετε μία Ανακοίνωση όπου τους «μαλώνετε» διότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σας κρίνουν { Απάντηση του Δήμου Σίφνου στην ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σίφνου_03-02-2022} . Παραθέτουμε την σχετική παράγραφο : «όμως εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης ούτε συμμετείχαν ποτέ στο δημόσιο διάλογο, ούτε ζήτησαν από το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο πληροφορίες πριν να σχηματίσουν άποψη» . Δηλαδή ρε σύντροφοι, τους απαγορεύετε να πουν την γνώμη τους και τους εγκαλείτε γι’ αυτό ενώ ουδέποτε τους ενημερώσατε και επιπρόσθετα τους κατηγορείτε ότι δεν συμμετείχαν στον δημόσιο διάλογο που ποτέ δεν οργανώσατε;;; Έλεος πιά . Αυτά δεν τα λέει ούτε η συντρόφισσα Τασία με τους λιαζόμενους λαθρομετανάστες…. Φαίνεται ότι σας δίνει γραμμή ο Πρόεδρος του δημοτικού σας συμβουλίου για το πώς πρέπει να αντιλαμβάνονται οι δημότες Σίφνου τις διαδικασίες ! 

Γεγονός 2ο : Εκδίδει διθυραμβικό Δελτίο Τύπου στις 03/02/2022 η μοναδική εταιρεία η οποία κατέθεσε προσφορά στον διαγωνισμό Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το υδατοδρόμιο στη Σίφνο. Οι Κυκλάδες  αποκτούν προβάδισμα στην δημιουργία  δικτύου με Τήνο και Πάτμο! «Ανάδοχος εταιρεία η θυγατρική της Hellenic Seaplanes «Υδατοδρόμιο Σίφνου ΙΚΕ»} όπου  σας αποκαλύπτει. Παραθέτουμε αυτολεξεί τις δύο πρώτες παραγράφου του Δελτίου Τύπου της ενδιαφερόμενης εταιρείας με τις υπογραμμίσεις δικές μας : 

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε(;;;) η διαγωνιστική διαδικασία ανάδειξης της εταιρείας που θα αναλάβει το υδατοδρόμιο της Σίφνου, εντός της λιμενικής ζώνης στον Πλατύ Γυαλό. Μετά την διαγωνιστική διαδικασία η αρμόδια επιτροπή, που συστήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σίφνου, επέλεξε ως ανάδοχο επενδυτή (;;;) τη Hellenic Seaplanes που μέσω της θυγατρικής εταιρείας «Υδατοδρόμιο Σίφνου ΙΚΕ» θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου. Καθοριστικό ρόλο για την υλοποίηση του έργου να μην μείνει στα σχέδια αλλά αντιθέτως να περάσει στη φάση υλοποίησης κατέχουν τόσο η Δημοτική όσο και η Λιμενική αρχή. Η Δήμαρχος Σίφνου, κα Μαρία Ναδάλη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Απόστολος Διαμαντής έχουν ξεκινήσει, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, την από κοινού σχεδίαση με την ανάδοχο εταιρεία, όλων των βημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή και διαχείριση του υδατοδρομίου. »

Μήπως βγήκατε και τους διαψεύσατε όπως μαλώσατε τους Συριζαίους ; Όλα σωστά τα γράφουν «οι επενδυτές» ;;; Τους ανακηρύξατε «αναδόχους» «πρίν ἀλέκτορα φωνῆσαι τρίς» ; (και επειδή δεν καταλαβαίνετε καλά τα Ελληνικά όπως μας πληροφορήσατε σε προηγούμενη ανακοίνωσή σας, σας το μεταφράζουμε στην γλώσσα που καταλαβαίνετε : «Τους δώσατε την « δουλειά » πριν καν βγάλετε το Πρακτικό του διαγωνισμού»;) Αυτό και αν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Μήπως γνωρίζουν κάτι οι «επενδυτές» που δεν γνωρίζουμε εμείς ; Άλλωστε, όπως σας γράφουν χωρίς διάψευση, έχετε ήδη ξεκινήσει μαζί τους την υλοποίηση του έργου («Η Δήμαρχος Σίφνου, κα Μαρία Ναδάλη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Απόστολος Διαμαντής έχουν ξεκινήσει, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, την από κοινού σχεδίαση με την ανάδοχο εταιρεία, όλων των βημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή και διαχείριση του υδατοδρομίου. ») . Όλα όμορφα, ηθικά και αγγελικά πλασμένα…….

 1. Κατόπιν των Δελτίων Τύπου της ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ(21&22/01/2022), της συγκεντρώσεως στο Αλιευτικό Καταφύγιο (29/01/2022), των Ψηφισμάτων του Αλιευτικού Συλλόγου Σίφνου(31-01-2022) και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πλατύ Γιαλού(31-01-2022), η ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ απαίτησε την συζήτηση του θέματος «Χωροθέτηση Υδατοδρομίου στον Πλατύ Γιαλό Σίφνου» στο Κοινοτικό Συμβούλιο Απολλωνίας στις 04/02/2022 όπου συμμετέχει ως μειοψηφία. Το Θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο Συμβούλιο , όπου η πλειοψηφούσα παράταξη(ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ) εψήφισε θετικά (4 ψήφοι) έναντι μίας αρνητικής, της δικής μας(ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ). Τα συμπεράσματα δικά σας.
 2. Εμείς, η «ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ», ως η μόνη Δημοτική Παράταξη η οποία αντιτάσσεται και αντιπαρατίθεται γραπτώς και τεκμηριωμένα στην προχειρότητα και στην ασύγγνωστη ελαφρότητα τόσο της προηγούμενης όσο και της συνεχίστριάς της, τωρινής Δημοτικής Αρχής, δεν πρόκειται να καταθέσουμε τα όπλα και θα συνεχίσουμε γραπτώς να αποκαλύπτουμε τις ανομίες τους. Ας μείνουν μόνοι τους στα δημοτικά τους συμβούλια βουβοί και άβουλοι να αλληλοσυγχαίρονται για τις «επιτυχίες» τους

      Τέλος, υποσχόμαστε στους συνδημότες μας , εάν μας κάνουν την τιμή να μας αναθέσουν τις τύχες του Δήμου στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ότι ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο που του αντιστοιχεί. Τέτοιου είδους παιγνιδάκια και συνεννοήσεις στα κρυφά με «επενδυτές» εμείς δεν θα παίξουμε. Όμορφες κουβέντες και σταράτες κι όλα στο Φώς το Αληθινόν !!!

Γιά την «ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»

Ἀντώνιος Γ. Ζαμπέλης

Advertisements