Την πάγια θέση της για ένταξη των ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων επαναλαμβάνει με ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), με σκοπό να πάψει ο αθέμιτος ανταγωνισμός, αλλά και να διασφαλιστεί η ποιότητα του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος.
 Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΣΕΤΚΕ:
ΑΘΗΝΑ 9-3-2022
Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.
ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Διονυσίου Αιγινήτου 7, 11528, Ιλίσια
Τηλ. 210 6422418 | Φαξ. 210 6429725
email: info@setke.gr www.setke.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 “Πλήθος προβλημάτων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου από τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση τα τελευταία δυο χρόνια.
 
 Σαν να μην έφτανε αυτό, ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται απέναντι στα τουριστικά καταλύματα από το φαινόμενο “ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης” είναι τεράστιος, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την λειτουργία τους, την ανάπτυξή τους, έως και τη βιωσιμότητά τους.
 
Σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα, προσπαθώντας να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπό την “πίεση” της υγειονομικής και της οικονομικής κρίσης, τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς κανόνες, χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς να έχει επέλθει καμία αλλαγή στο πλαίσιο λειτουργίας τους. 
 
 Επιβεβλημένη ανάγκη είναι η άμεση επίλυση του θέματος, ώστε η ενασχόληση με την τουριστική διαμονή να υπόκειται σε ίδιους όρους και προϋποθέσεις για όλους, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο πρώτον την ποιότητα του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας και δεύτερον την εξάλειψη του αθέμιτου ανταγωνισμού.
 
 Πάγια θέση της ΣΕΤΚΕ είναι η ένταξή τους στο πλαίσιο λειτουργίας των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων αφού πρόκειται για ίδιου μεγέθους και αντικειμένου ‘επιχειρήσεις’“.
Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ