ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σίφνος, 15 Μαρτίου 2022

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ….. ΚΑΝΕΛΛΑ

Ο καλοχαιρέτας ερωτύλος πρώην δήμαρχος έβγαλε σήμερα διάγγελμα και χαιρετίζει την παράνομη και
πραξικοπηματική μεταβίβαση του ΕΑΚΝ Σίφνου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α) στον Δήμο
Σίφνου.
Από το ύφος του διαγγέλματος του καθώς και από τους χθεσινούς διθυράμβους της δημάρχου στο facebook
καταλαβαίνει κάποιος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί οι τύποι για την Σίφνο
μας.
Και καλά ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει την ιστορία του ΕΑΚΝ Σίφνου. Αυτές οι δύο συγγενικές όψεις του ίδιου
νομίσματος (Μπαμπούνης και Ναδάλη) γιατί λένε τόσα ψέματα ; Πολύ απλά διότι έτσι έχουν μάθει να
πορεύονται.
Γιατί λοιπόν δεν ενημερώνουν τους συνδημότες μας ότι χρόνια τώρα προσπαθούσαν να αρπάξουν την δωρεά
του Συνδέσμου Σιφνίων η οποία βεβαίως ούτε τους ανήκε ούτε μόχθησαν να γίνει αυτό το στολίδι που με
ευθύνη τους καθώς και των εκάστοτε κυβερνήσεων, κατάντησε σκουπιδότοπος ;

 Λοιπόν  για να μην γράφουμε πολλά και κουράζουμε τον κόσμο, να ποία είναι η αλήθεια. Το ΕΑΚΝ Σίφνου ανήκε στον Σύνδεσμο Σιφνίων και παραχωρήθηκε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) για να γίνει Αθλητικό Κέντρο για το καλό της Σιφναϊκής νεολαίας (τέτοια κορόϊδα ήταν που εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό Δημόσιο). Η παραχώρηση(δωρεά) έγινε κάτω από συγκεκριμένους όρους οι οποίοι δεν τηρήθηκαν ποτέ  παρ’ όλες τις συνεχείς διαμαρτυρίες του δωρητή. Μετά από πολλά χρόνια και με συνεχείς αγώνες μόνον του Συνδέσμου Σιφνίων, κατορθώθηκε να ολοκληρωθεί το 2004 το Αθλητικό Κέντρο. Από τότε αρχίζει και το δράμα του Σταδίου.

   Οι εκάστοτε κυβερνώντες το μετέτρεψαν σε παιγνιδάκι βολέματος των ημετέρων της εκλογικής τους πελατείας τοποθετώντας τους στην Διοικούσα Επιτροπή του Σταδίου, με αποτέλεσμα το Στάδιο να  ρημάξει από την ανικανότητα των εγκάθετων σε αυτό. Και επειδή ο καλοχαιρέτας αναφέρει και ονόματα, καλά θα κάνει να πληροφορηθεί καλύτερα για την δράση τους σε αυτό. 

    Για να μην μακρηγορούμε, το Στάδιο κατάντησε ερείπιο με αποκορύφωμα την θητεία Αυγενάκη ο οποίος αφού άφησε το Στάδιο να ρημάξει αναγκάζοντας τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής να παραιτηθούν, είχε το θράσος να δωρίσει την δωρεά άλλων στην όψιμα κομματική του φίλη Ναδάλη χωρίς καν να ερωτήσει τον δωρητή εάν συμφωνεί και με ποίους όρους.

    Ο δωρητής λοιπόν Σύνδεσμος Σιφνίων μπροστά σε αυτό το χάλι του ανεκδιήγητου πολιτικάντη Αυγενάκη, αφού εξάντλησε όλα τα νόμιμα μέσα για να πείσει την ΓΓΑ να λειτουργήσει το Στάδιο όπως όφειλε από το δωρητήριο συμβόλαιο, προσέφυγε στα Ελληνικά Δικαστήρια τον Ιούλιο του 2021 ανακαλώντας την δωρεά του λόγω μη τήρησης των όρων και αναμένει την ετυμηγορία των Ελληνικών και εάν χρειασθεί και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.

    Κατά τα άλλα είναι απορίας άξιον πώς το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποδεχθεί  μία τέτοια παραχώρηση αφού αυτή βαρύνεται με «νομικά βάρη» (υπό εξέλιξη αγωγή ανακλήσεως δωρεάς) και όπως γράφει το κείμενο της παραχωρήσεως, ο Δήμος θα επιβαρυνθεί με οποιοδήποτε κόστος προκύψει από την παραχώρηση αυτή. 

     Εάν δεν είναι αυτή η κίνηση του Αυγενάκη «πολιτική απάτη», δηλαδή να δωρίσει δωρεά άλλου η οποία έχει και δικαστική διαδικασία σε εξέλιξη, τότε πώς λέγεται ;  Αλλά είπαμε. Πάντα θα βρίσκονται από τα πολιτικά συστήματα «τσάμπα μάγκες» με την περιουσία άλλων.

    Για την ιστορία και μόνον, υπέρ της παραχωρήσεως του Σταδίου (της δωρεάς του Συνδέσμου Σιφνίων) στον Δήμο Σίφνου εψήφισαν στην Βουλή οι επίδοξοι συγκυβερνήτες Ν.Δ, Σύριζα και Κινάλ, κατά οι ΜΕΡΑ25, ΚΚΕ και παρών η Ελληνική Λύση.

    Αυτές τις αλήθειες έπρεπε να γράψετε στους συμπατριώτες μας αγαπημένα ξαδελφάκια και όχι τους θριάμβους σας με ξένα κόλλυβα. Αναμένουμε βεβαίως και την επίσημη θέση του δωρητή Συνδέσμου Σιφνίων ο οποίος έχει εγκαίρως ανακαλέσει την δωρεά του.

   Μέχρι τότε «χαιρετίσματα στην εξουσία»….. και να τους χαίρεστε !

                                                              Για την ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»

 

                                                                        Αντώνιος Γ. Ζαμπέλης

 

Advertisements

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο κύριος που υπογράφει δεν είναι αυτος που έστειλε πριν 1 μήνα, του Αγίου Βαλεντινου ????ευχές και καρδούλες ????στο προσωπικό του Δήμου;;!!!χαχαχαχα

  2. ΕΣΥ ΦΕΛΛΕΑΥ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ…. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ !

Comments are closed.