Φίλες & Φίλοι, 

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 έφερε μαζί του εξελίξεις και νέα δεδομένα, που μας δοκιμάζουν ως κράτος και κοινωνία. Ο Πόλεμος στην Ουκρανία είναι μεγάλο σοκ για την παγκόσμια κοινή γνώμη. Τα άμεσα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ενεργειακή κρίση, τόσο σε επίπεδο πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο δραστικών μέτρων στήριξης των ευάλωτων ομάδων και νοικοκυριών, αποτελούν για όλους έμπρακτη κίνηση εξασφάλισης της κοινωνικής σταθερότητας.

Η τουριστική περίοδος που ξεκινά, μέσα στις επικρατούσες συνθήκες, αποτελεί μία ακόμα πρόκληση για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τα νησιά μας. Παίρνουμε δύναμη από τα αποτελέσματα του 2021 και προχωρούμε σε μια δυναμική επανεκκίνηση του Τουρισμού, με στενή συνεργασία της τοπικής και κεντρικής διοίκησης και με στόχο τη στήριξη των επιχειρηματιών και τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας.

Είμαι βέβαιος ότι, παρόλες τις δυσκολίες, η φετινή χρονιά θα μας αποζημιώσει! Στο ενημερωτικό δελτίο που ακολουθεί, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όλη τη δραστηριότητα μου για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Φίλιππος Φόρτωμας

 

Νησιωτική Πολιτική
Φίλιππος Φόρτωμας: «Πιστώνεται το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021»
Την  ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής για την έναρξη πληρωμών του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα έτη 2020 και 2021 για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, προς κάλυψη δαπανών, μεταφοράς προϊόντων, πρώτων υλών και προμήθειας καυσίμων.
«Αύξηση στα 2,3 εκατ. ευρώ του συνολικού ποσού δημόσιας χρηματοδότησης για Εστίαση και Τουρισμό»
Δεκτό έγινε το αίτημα των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα, Βασιλείου-Νικολάου Υψηλάντη και Μάξιμου Σενετάκη αναφορικά με την ένταξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο «προσωρινό πλαίσιο» με πλαφόν 2,3 εκατ. €., σε συνέχεια της ερώτησης που είχε καταθέσει στις 23 Φεβρουαρίου 2022 ο κ. Φόρτωμας.
Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την Αν. Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα: «Ενισχυμένη η υγεία στις Κυκλάδες»
Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα, πραγματοποίησε ο Βουλευτής, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο, αναφορικά με θέματα της αρμοδιότητάς της και πιο συγκεκριμένα, για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και το Γενικό Νοσοκομείο -Κέντρο Υγείας Νάξου. Ο Φίλιππος Φόρτωμας μετέφερε στην Υπουργό την ανάγκη άμεσης στελέχωσης των δύο νοσηλευτικών μονάδων με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
Φίλιππος Φόρτωμας: Στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας οι παραδόσεις των νησιών μας
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής για την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφορικά με την έγκριση εγγραφής της Κεραμικής Παράδοσης της Σίφνου και της Ανδριώτικης βεγγέρας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.
Φίλιππος Φόρτωμας: «Να επανεξεταστεί η απόφαση για την Ανταποκρίτρια Ο.Γ.Α. του Δήμου Κέας»
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ασφαλισμένοι του Δήμου Κέας μετά την απομάκρυνση της Ανταποκρίτριας τ. Ο.Γ.Α. ανέδειξε ο Φίλιππος Φόρτωμας, με σχετική αναφορά την οποία κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκι.  Στην αναφορά του, ο βουλευτής, τόνισε την ανάγκη επανεξέτασης της απόφασης του Υπουργού, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, λόγω της νησιωτικότητας.
Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για την ένταξη έργων ύψους 4,5 εκ € σε Άνδρο, Τήνο, Μήλο & Ανάφη
Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο βουλευτής, για την ένταξη έργων ύψους 4,5 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» που πέτυχαν οι Δήμοι Άνδρου, Τήνου, Μήλου και  Ανάφης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και θα αλλάξουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των νησιωτών.
Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για την έγκριση έργων Ύδρευσης σε Νάξο και Σίφνο
Σε συνέχεια προσωπικής συμβολής του Βουλευτή Κυκλάδων εγκρίθηκαν τα έργα ύψους 96.580,00€ σε Νάξο και Σίφνο, καθώς επίσης και με τη συνεργασία της Δημάρχου Σίφνου, κ. Μαρίας Ναδάλη, και του Αντιδημάρχου Ύδρευσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Μανόλη Πολυκρέτη.
Κοινοβουλευτικό Έργο & Πολιτικές Παρεμβάσεις
«Μονόδρομος η μετατροπή των Κυκλάδων σε «Πράσινα» και βιώσιμα νησιά»

Για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του αλιευτικού τομέα, μέσω της νέας αλιευτικής πολιτικής 2021-2027, μίλησε στην Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συνεδρίασή της με θέμα «Προτάσεις – Δράσεις στο πλαίσιο της νέας αλιευτικής πολιτικής περιόδου 2021- 2027». Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στα υπάρχοντα προβλήματα του τομέα της αλιείας, όπως είναι η υπεραλίευση, το μη καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, η έλλειψη καινοτομίας, η παλαιότητα του αλιευτικού στόλου, η έλλειψη συνεργασίας επαγγελματιών και φορέων, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα και οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Φ. Φόρτωμας: «Αναγκαία η επιπλέον στελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου»
Για τα προβλήματα υποστελέχωσης του ΔΕΔΔΗΕ στα νησιά των Κυκλάδων, μίλησε στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο Βουλευτής. κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη στελέχωσης του ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής της Σύρου, και ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη εναεριτών.
Φίλιππος Φόρτωμας: «Άμεση ανάγκη επαναλειτουργίας των ΕΛ.ΤΑ. Αντιπάρου»

Το σοβαρό πρόβλημα μη λειτουργίας του Ταχυδρομικού Πρακτορείου ΕΛ.ΤΑ στην Αντίπαρο ανέδειξε και έθεσε, με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής, προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη. Ο κ. Φόρτωμας κατέθεσε την ερώτηση προς τον κ. Υπουργό, ζητώντας ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες επαναλειτουργίας του Ταχυδρομικού Πρακτορείου των ΕΛ.ΤΑ στην Αντίπαρο και για τις ενέργειες που θα γίνουν, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία και στελέχωσή του.

Φίλιππος Φόρτωμας: «Επιλέγουμε την Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων, των επενδύσεων και της ανάπτυξης»
Για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων προοπτικών, νέων θέσεων εργασίας και υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής, κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τίτλο «Αναπτυξιακός  Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη». Ο Φίλιππος Φόρτωμας έκανε ιδιαίτερη μνεία στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που αφορούν τις τουριστικές επενδύσεις στο νησιωτικό χώρο και ιδιαίτερα τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού των ξενοδοχειακών μονάδων τριών αστέρων.
Φίλιππος Φόρτωμας: «Να δοθεί παράταση στην υποχρέωση των ξενοδοχείων ως προς τη διαχείριση των αποβλήτων»
Την ανάγκη παράτασης έναρξης ισχύος των διατάξεων του Ν. 4819/2021 αναφορικά με τις υποχρεώσεις των ξενοδοχείων σε σχέση με τη διαχείριση των αποβλήτων, ανέδειξε και έθεσε, με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα. Ο κ. Φόρτωμας ζήτησε  να παραταθεί ο χρόνος ισχύος των νέων διατάξεων μέχρι την 01.01.2023.
Φίλιππος Φόρτωμας: «Να ενταχθούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο «προσωρινό πλαίσιο» με πλαφόν 2,3 εκατ.€»
Την ανάγκη ένταξης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο «προσωρινό πλαίσιο» με πλαφόν 2,3 εκατ. €, ανέδειξε με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη, την οποία συνυπέγραψε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλειος – Νικόλαος Υψηλάντης και ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης. Οι Βουλευτές ζήτησαν από τον κ. Υπουργό να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της χώρας και να εκδοθεί νέα πρόσκληση, που να προβλέπει την τελευταία αύξηση του πλαφόν του «προσωρινού πλαισίου», ώστε να συμπεριλαμβάνονται και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν αποκλειστεί κατά την εφαρμογή του πλαφόν των 1,8 εκ.
Φίλιππος Φόρτωμας: «Επιτακτική η αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης βόσκησης στα νησιά»

Για το ζήτημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης, και την ανάγκη αναδιαμόρφωσης του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, μίλησε στην Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο κ. Φόρτωμας, όπου αναφέρθηκε στο υπάρχον πρόβλημα των ανεπιτήρητων ζώων, τα οποία προκαλούν ζημιές στη βλάστηση, τις καλλιέργειες, τις ξερολιθιές και τόνισε την ανάγκη αναδιαμόρφωσης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, καθώς και στο πρόβλημα υποστελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων.

Φίλιππος Φόρτωμας: «Στόχος μας η ενεργειακή ασφάλεια και η αειφόρος ανάπτυξη της χώρας»

Σε εισήγησή του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη συζήτηση για την Κύρωση δύο Μνημονίων με τα αντίστοιχα Υπουργεία Περιβάλλοντος της Ινδίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναφορικά με τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της Συμφωνίας-Πλαισίου για την ίδρυση της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας, ο Φίλιππος Φόρτωμας αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της ενεργειακής και κλιματικής κρίσης και στην ανάγκη επιλογής των κατάλληλων πολιτικών για την προώθηση της πράσινης μετάβασης, τη σταδιακή αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και την ανάγκη κατάλληλης εκπαίδευση του προσωπικού, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη κοινών ερευνητικών και τεχνικών έργων.

Φίλιππος Φόρτωμας: «Στρατηγική στροφή της Κυβέρνησης προς φθηνότερες μορφές ενέργειας»

Για την ανάγκη αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης ως ευκαιρία στροφής σε άλλες μορφές ενέργειας, αλλά και για μία ασφαλή και εφικτή μετάβαση, μέσω της εξασφάλισης κατάλληλης τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης, μίλησε ο Βουλευτής κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, για την Κύρωση δύο Μνημονίων με τα αντίστοιχα Υπουργεία Περιβάλλοντος της Ινδίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναφορικά με τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της Συμφωνίας-Πλαισίου για την ίδρυση της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας.

Στοχευμένες κινήσεις για την ενίσχυση του τρόπου αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών

Σε εισήγησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, για τα σχέδια νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη αλληλοβοήθειας και στήριξης μεταξύ της χώρας μας, του Μαυροβουνίου και του Αζερμπαϊτζάν και τόνισε πως οι προς Κύρωση Συμφωνίες προσβλέπουν στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και των φιλικών μας σχέσεων, στην ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, στην ανταλλαγή πληροφοριών για την έγκαιρη αντιμετώπιση μιας φυσικής καταστροφής και στην αμοιβαία συνδρομή για την εξάλειψη των συνεπειών της.

Επισκέψεις στα Νησιά
Στην Τήνο για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου ο Φίλιππος Φόρτωμας
Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα στην Τήνο, όπου εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στις εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Δημοσιότητα
Φ. Φόρτωμας: «Ελληνικός τουρισμός. Η διαχρονική πρώτη επιλογή μας»
Η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” φιλοξένησε άρθρο του Βουλευτή, με θέμα την τουριστική ανάπτυξη, την εξαιρετική περίοδο του 2021 και τη νέα σεζόν η οποία ξεκινά με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές.
Φ. Φόρτωμας στην Κυριακάτικη Kontra News: «Η επίθεση στην Ουκρανία αποτελεί απόρροια του αναθεωρητικού εθνικισμού»
Συνέντευξη στην Κυριακάτικη “Kontra News” παραχώρησε ο Βουλευτής, όπου αναφέρθηκε στις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία και στις επιπτώσεις που αυτός προκαλεί, στην Ευρώπη, την Ελλάδα και στον τομέα της ενέργειας.
Μεγάλη συνέντευξη του Φίλιππου Φόρτωμα στα “Παραπολιτικά” και την Σάσα Σταμάτη
Φίλιππος Φόρτωμας στο ethnos.gr: O κορονοϊός, η μοναξία και η επιστροφή στην καθημερινότητα

Για την περιπέτεια του με τον κορονοϊό μίλησε στο ethnos.gr ο Φίλιππος Φόρτωμας. Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση μίλησε για τις τελευταίες στιγμές προτού διασωληνωθεί, την πίστη του προς τον Θεό ενώ αποκάλυψε ποια ήταν η τελευταία του κίνηση προτού βρεθεί σε ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ και τι έκανε όταν τελικά αποσωληνώθηκε.

Φ. Φόρτωμας: «Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος οδηγεί στην Ελλάδα που αξίζουμε»

Άρθρο του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππου Φόρτωμα, στο thepresident.gr, για το νέο αναπτυξιακό νόμο:
«Πριν λίγες μέρες ψηφίσαμε στη Βουλή των Ελλήνων τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, νόμο σταθμό για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και ένα νέο καθοριστικής σημασίας συμβόλαιο τιμής με την αγορά.»

Φίλιππος Φόρτωμας στο pagenews.gr: «Έμπρακτη στήριξη των πολιτών απέναντι στην ενεργειακή κρίση»
Άρθρο του Βουλευτή στο pagenews.gr για την έμπρακτη στήριξη των πολιτών απέναντι στην ενεργειακή κρίση:
«Είναι κοινώς αποδεκτό πως βρισκόμαστε στο μέσο εξέλιξης μίας από τις χειρότερες ενεργειακές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών.»
Φ. Φόρτωμας: «Υπερασπιζόμενοι την Ουκρανία βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»
Συνέντευξη στην ημερήσια εφημερίδα “Κυκλαδική”  παραχώρησε ο Βουλευτής, η οποία επικεντρώθηκε στη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης και στις γενικότερες συνέπειες που μπορεί να επιφέρει ο πόλεμος.
Συνέντευξη του Φ. Φόρτωμα στον Alpha 98,9 για τον Τουρισμό

Συνέντευξη παραχώρησε ο Βουλευτής στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και στην εκπομπή “Τρίποντο στην οικονομία” όπου αναφέρθηκε στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με τις υποχρεώσεις των ξενοδοχείων σε σχέση με τη διαχείριση των αποβλήτων και για θέμα που αφορούν τον Τουρισμό και την κρουαζιέρα.

Ο Φίλιππος Φόρτωμας στα Παραπολιτικά 90,1 FM

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM και στην εκπομπή “Μαγκαζίνο Σαββατοκύριακο” φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής, μιλώντας για επίκαιρα θέματα όπως η πρόταση μομφής, η πρόσφατη κακοκαιρία, αλλά και η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο Φίλιππος Φόρτωμας στο Κανάλι Ένα 90,4 fm του Πειραιά
Στο Κανάλι Ένα 90,4 fm του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Πειραιά και στην εκπομπή “Προπαντός Ψυχραιμία”, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής, μιλώντας για όλες τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, όπως την ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις που προκάλεσε και τις παροχές που εξήγγειλε η κυβέρνηση, τις τιμές των καυσίμων και το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά, τον ΕΝΦΙΑ και για τη σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για πρόσληψη 4.000 μόνιμων νοσηλευτών.
Συνέντευξη του Φίλιππου Φόρτωμα στο ραδιόφωνο “Radio North 98.0”
Συνέντευξη του Βουλευτή στον ραδιοφωνικό σταθμό “Radio North 98.0” και στην εκπομπή “Οι Απέναντι”, όπου συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας (ακρίβεια, εισβολή στην Ουκρανία, τουρισμός, επενδύσεις, Νεώριον, φημολογία για εκλογές κ.α.).
Συνέντευξη του Φίλιππου Φόρτωμα στον Aegean Voice 107,5
Για όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, την κακοκαιρία στις Κυκλάδες, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν την οικονομική και τη νησιωτική πολιτική, μίλησε ο Βουλευτής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107,5.
Συνέντευξη του Φίλιππου Φόρτωμα στον “Aegean Voice 107,5”

Συνέντευξη του κ. Φόρτωμα στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή «Carpe Diem, άδραξε την ημέρα» όπου συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας (μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στάση της Ελλάδας, φημολογία πρόωρων εκλογών, τουρισμός, Μεταφορικό Ισοδύναμο, διαχείριση απορριμμάτων στον νομό και το θέμα της στελέχωσης των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου).

Ο Φίλιππος Φόρτωμας στο Κανάλι της Βουλής για την ενεργειακή κρίση
O Βουλευτής φιλοξενήθηκε, στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων και στην εκπομπή “Τι Λέει ο Νόμος” με την Αλεξία Κουλούρη, όπου συζητήθηκε το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης, όπως και οι πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή του.
Στην εκπομπή “Kontra 24” ο Φίλιππος Φόρτωμας
Στην εκπομπή KONTRA 24 με την Αναστασία Γιάμαλη συμμετείχε ο Βουλευτής στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, εκπροσωπώντας το κυβερνών κόμμα, όπου συζήτησαν για θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.
Ο Φίλιππος Φόρτωμας στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” για την πρόταση μομφής, την κακοκαιρία και την πανδημία
Στην τηλεοπτική εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” στο Αρτ TV φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής, σε μια συζήτηση με σημαντικά θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως η πρόταση μομφής, η κακοκαιρία και η πανδημία.
Στο Action 24 o Φίλιππος Φόρτωμας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Στην εκπομπή “Κόκκινη Γραμμή” του Action 24 φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής, όπου συζήτησε για την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η προοπτική δημιουργία πάρκων ανεμογεννητριών στα νησιά.
Δηλώσεις του Φ. Φόρτωμα στο Kontra News10 για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Στον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra Channel” και στην εκπομπή “Kontra News10” φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής, ο οποίος σχολίασε τις δραματικές εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις που μπορεί να δημιουργήσει στη χώρα μας.
Ο Φίλιππος Φόρτωμας καλεσμένος στο Volcano TV
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή “Τα Νέα των Κυκλάδων” του Volcano TV ήταν ο Βουλευτής, μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας του και για επίκαιρα θέματα που αφορούν τα νησιά των Κυκλάδων.
Ο Φ. Φόρτωμας στο Volcano TV για τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή, “Τα Νέα των Κυκλάδων”, του Volcano TV ήταν ο Βουλευτής, όπου συζήτησε για τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στον ενεργειακό τομέα και τον τουρισμό.
Ο Φ. Φόρτωμας καλεσμένος στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” του Αρτ TV για τον πόλεμο στην Ουκρανία και όλη την επικαιρότητα
Στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” στο Αρτ TV ήταν καλεσμένος Βουλευτής, για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όλες τις τελευταίες εξελίξεις, την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού από την Ελλάδα, τις συνέπειες για την Ευρώπη, την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και την ενεργειακή κρίση.
Οι τηλεοπτικές παρουσίες του Φίλιππου Φόρτωμα για το θέμα της νοσηλείας του από τον covid 19

Ο Βουλευτής ξεπέρασε την περιπέτεια της υγείας του νικώντας τον covid 19 και πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο, επιστρέφοντας απολύτως υγιής στα καθήκοντά του. Ο Φίλιππος Φόρτωμας ανταποκρίθηκε στο ενδιαφέρον των ΜΜΕ και στις συνεντεύξεις του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι μόνο με τον εμβολιασμό και την πρόληψη θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από την πανδημία.

Advertisements