Το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ λόγω των ισχυρών βοριάδων μετά την είσοδό του στο λιμάνι, προερχόμενο από τον Πειραιά, στην προσπάθεια να δέσει στην προβλήτα έξυσε με το πλάι την προκυμαία του νησιού.

Ας δούμε τι έγραψε το politischios.gr και τι είπε ο καπετάν Γιώργος Αρβανίτης,

Άστραψε και βρόντηξε μπροστά στις κάμερες, ο έμπειρος πλοίαρχος Γιώργος Αρβανίτης, που από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, όταν έμαθε για το συμβάν με το «Νήσος Σάμος» έσπευσε να βοηθήσει τον συνάδελφό του πλοίαρχο.

Όπως επεσήμανε, το λιμάνι της Χίου έχει περιορισμένες δυνατότητες για πλοία άνω των 200 μέτρων όπως το Νήσος Σάμος σημειώνοντας ότι καιρό τώρα φωνάζει για τις αναγκαίες παρεμβάσεις ωστόσο κανείς δεν τον ακούει.

«Είναι μεγάλα βαπόρια αυτά  για το συγκεκριμένο λιμάνι. Τι να σα πω; Καιρό τώρα φωνάζω αλλά δεν κάνουν τίποτα. Σκεφτείτε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα προστατευτικό λάστιχο και το πλοίο ακούμπησε στο τσιμέντο. Εδώ και ένα 6μηνο έχω χαράξει σημάδια για μπίντες και δεν έχουν κάνει τίποτα. Η μεσαία ράμπα επίσης θα μπορούσε να είναι έτοιμη εδώ και καιρό και να χρησιμοποιείται ακόμα και χωρίς πιστοποίηση, αλλά δεν έγινε τίποτα», ανέφερε.

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων ζήτησε την επιπλέον εκβάθυνση του λιμένα της Χίου από τη μέση και κάτω, αφού όπως είπε, σήμερα ότι μανούβρα γίνεται, πρέπει να γίνεται ακριβώς στη μέση του λιμανιού αφού προς τη νότια πλευρά το βύθισμα είναι κάτω από τα 5 μέτρα

www.politischios.gr

Advertisements