Ο Αντώνης ο Καλογήρου πρωτοτυπεί για μία ακόμα φορά. Φιλοτέχνησε έναν όμορφο πίνακα ζωγραφικής και τον κρέμασε στον μώλο των Καμαρών.

Ο πίνακας προορίζεται να πωληθεί σε κάποιον φιλότεχνο και τα χρήματα θα δοθούν στο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου.

Ο πίνακας απεικονίζει το πλοίο «ΣΙΦΝΟΣ» Λ.Σ. 2022 και αποτελεί έναν συνδυασμό δύο θρυλικών πλοίων, του «Μοσχάνθη» και του «Μαριλένα». Η πλώρη παραπέμπει στο «Μοσχάνθη» και η πρύμνη στο «Μαριλένα».

Ο Αντώνης τα θυμάται και τα δύο πλοία. Το «Μοσχάνθη» ταξίδευε στη Σίφνο κάπου μεταξύ 1955-1960 και το «Μαριλένα» από το 1958-1959 έως το 1971. Θρυλικά πλοία που έγραψαν ιστορία. Σε σχέση με τα σημερινά τα πλοία αυτά διέφεραν πολύ. Οι συνθήκες του ταξιδιού ήταν συχνά δύσκολες, ειδικά όταν η θάλασσα αγρίευε και οι ώρες του ταξιδιού ήταν κατά πολύ περισσότερες.

Ο Αντώνης ο Καλογήρου φιλοτεχνεί τον πίνακα για καλό σκοπό. Το πλοίο φέρει τρία φουγάρα, όπου σημειώνονται τα αρχικά του (Α.Ζ.Κ.), Αντώνης Ζαννή Καλογήρου. Και οι πέντε βάρκες του πλοίου παραπέμπουν στα πέντε κύρια λιμάνια του νησιού, τις Καμάρες, το Βαθύ, τη Χερόνησο, τον Πλατύ Γυαλό και το Φάρο.

Ο λαϊκός καλλιτέχνης είχε συνθέσει έναν ακόμα πίνακα πριν από ένα μήνα(δείτε εδώ: https://kaipoutheos.gr/2022/04/%cf%83%ce%af%cf%86%ce%bd%ce%bf%cf%82_%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%8e%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ae%cf%81%ce%bf%cf%85-%ce%b6%cf%89%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b7%cf%83%ce%b5.html )που αγοράστηκε από φίλο της Σίφνου και τα χρήματα θα δοθούν για τα ασπρίσματα και βαψίματα του ‘Αγιου Συμεών. Σε μια παράξενη εποχή ο Αντώνης συμβάλλει με τον δικό του τρόπο στα κοινά του νησιού μας.

Δείτε το βίντεο:

Advertisements