Το 2021 στις 28 Νοεμβρίου είχε σταματήσει το τελευταίο ταχύπλοο της seajets στη Σίφνο, ενώ σε λιγότερο από 4 μήνες, στις 24 Μαρτίου 2022 το ταχύπλοο SIFNOS JET έδενε για πρώτη φορά στο λιμάνι ξεκινώντας στην ουσία τη σεζόν.

Για μας η σεζόν ξεκινά και σταματάει όταν ξεκινήσει και σταματήσει το πρώτο και τελευταίο ταχύπλοο και παλιότερα τα ταχύπλοα ηταν λιγότερο από έξι μήνες το χρόνο.

Όσοι μένουν όλο το χρόνο στα νησιά μας ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό,εκτός από τη σεζόν και τον τουρισμό υπάρχει και το αίσθημα της ασφάλειας όταν ξέρεις ότι καθημερινά μπορείς να είσαι Πειραιά σε 2:30 ώρες.

Μετά την αποχώρηση από την γραμμή της aegean speedlines φέτος η seajets θα είναι η μοναδική εταιρία με ταχύπλοα στη γραμμή αφού οι άλλες δύο εταιρίες δρομολογούν συμβατικά(ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ και ΑΡΤΕΜΙΣ, δύο πλοία με εξαιρετικούς καπετάνιους που εξυπηρετούν όλο το χρόνο με όλες τις καιρικές συνθήκες)

Καθημερινά και με υψηλές ταχύτητες η Σίφνος συνδέεται εκτός από Πειραιά με ΣΕΡΙΦΟ-ΜΗΛΟ-ΠΑΡΟ-ΜΥΚΟΝΟ-ΝΑΞΟ-ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ-ΑΜΟΡΓΟ(ΚΑΤΑΠΟΛΑ)-ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.

Φέτος εκτός απροόπτου οι Δυτικές Κυκλάδες θα έχουν για πρώτη φορά στη γραμμή τους ένα από τα καλύτερα ταχύπλοα του κόσμου,το 146 μέτρων TERA JET.

Επίσης φέτος το ταχύπλοο CHAMPION JET1 θα μεταφέρει για πρώτη φορά την θαυματουργό εικόνα της πολιούχου Σίφνου Χρυσοπηγής.

Αξίζει να αναφέρουμε την πολύτιμη βοήθεια της seajets στους Δήμους,τους φορείς,τους συλλόγους,  ,εκδηλώσεις ,φεστιβάλ, ποδοσφαιρικές ομάδες, ιατρικά κλιμάκια, μόνιμους κατοίκους κλπ.

Φέτος τέλος, αναμένεται να είναι μία από τις καλύτερες χρονιές στον τουρισμό,δεν αποκλείουμε και ρεκόρ.

Είμαστε σε καλό δρόμο!!!

Αυτό που χρειάζεται πλέον στην Σίφνο(κατά την άποψη μας)είναι σύνδεση με Κρήτη αφού η Μήλος που το κατάφερε είδε τον τουρισμό της να εκτοξεύεται.

Τουρισμός δεν είναι μόνο ο χαμός του Αυγούστου αλλά να έχει έστω και λίγο κόσμο από Μάρτιο εως τέλη Νοεμβρίου.

Advertisements