Με τους καλύτερους οιωνούς για φέτος το καλοκαίρι κλείνει το τριήμερο στη Σίφνο.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το νησί και φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Εκτάκτως λοιπόν σήμερα το εντυπωσιακό WORLD CHAMPION JET με μία προσέγγιση σε Μήλο, Σίφνο και Σέριφο για εξυπηρέτηση των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Η ταχύτητα του ξεπέρασε τα 43 μίλια.

 

Ας δούμε στο παρακάτω βίντεο τις μανούβρες του καπετάν Κώστα Καταγά αλλά και το πλήθος κόσμου που επιβιβάσθηκε:

Το πλοίο έχει ξαναπεράσει από το λιμάνι της Σίφνου, στις 

To WORLD CHAMPION JET έχει στο βιογραφικό του θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness για την ταχύτητα του. Ειδικότερα, το πλοίο, έχει χωρητικότητα 6.400 τόνων, μήκος 88 μέτρων, πλάτος 24 μέτρων και βύθισμα τεσσάρων μέτρων.

Διαθέτει δύο πανίσχυρες τουρμπίνες αεροπορικού τύπου General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 50.000 kw, αναπτύσσοντας υπηρεσιακή ταχύτητα 45 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων. Έχει μεταφορική ικανότητα 1.300 επιβατών.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε στο Perth της Αυστραλίας από τα φημισμένα Austal Ships. Και το μεγάλο ατού; στο κεντρικό αίθριο του πλοίου βρίσκεται ένα αυθεντικό μονοθέσιο της Formula 1, μία γνήσια Minardi που οδηγούσε ο Jos Verstappen την χρονιά 2003 – 04…

Το WorldChampion Jet και το Tera Jet(μεγαλύτερο ταχύπλοο στον κόσμο) είναι μοναδικά ταχύπλοα πλοία στο είδος τους παγκοσμίως.

Επίσης έιχε ανακυρηχθεί πλοίο της χρονιάς το 2019 όπως βλέπουμε και στην παρακάτω φωτογραφία από την βράβευση που ήταν παρών μεταξύ άλλων ο πλοιοκτήτης κος Μάριος Ηλιόπουλος αλλά και οι Δήμαρχοι Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (Δημήτρης Λιανός), Σαντορίνης (Αντώνης Σιγάλας), Σικίνου (Βασίλης Μαράκης), Σερίφου (Κωνσταντίνος Ρεβίνθης)Φολεγάνδρου(Ευθαλία Παπαδοπούλου).

Ακολουθούν σημερινές φωτογραφίες από το λιμάνι της Σίφνου:

 

Advertisements