SIFFY, FILM FESTIVAL SIFNOS 2022

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΣΙΦΝΟΥ 

Τον Ιούλιο, από τις 16 έως τις 22, θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μικρού Μήκους, SIFFY 2022.

To Φεστιβάλ απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας από 10 έως 18 ετών.

Για τη φετινή πρώτη διοργάνωση  θα μετακινηθούν για να μας μεταδώσουν την ιδέα και να συμβάλουν στη διεξαγωγή της οι άνθρωποι που το διοργανώνουν στη Σκόπελο με μεγάλη επιτυχία εδώ και δέκα χρόνια.

Συγκεκριμένα για το Φεστιβάλ θα δημιουργηθούν τρεις (3) ομάδες των εννιά (9) ατόμων η καθεμιά. Για την κάθε ομάδα ορίζεται ως επικεφαλής ένας σκηνοθέτης με διεθνή καριέρα.  

Το φετινό θέμα του Φεστιβάλ είναι οι ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.

Με την άφιξη της αποστολής και μετά τη γνωριμία των ομάδων, από τις 16/07 έως τις 18/07, θα γίνει η επεξεργασία και η διαμόρφωση του σεναρίου.  Από τις 18/07 έως τις 20/07/2022 θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα και θα ακολουθήσει το μοντάζ. Το Φεστιβάλ θα λήξει με παρουσίαση του υλικού που θα προκύψει στις 21/07/2022. Όλες οι εργασίες θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου”. 

Τα videos που θα διακριθούν αλλά και όλο το υπόλοιπο υλικό θα προβληθούν στη Σκόπελο και σε χώρες του εξωτερικού σε παρόμοιες διοργανώσεις και βέβαια θα αναρτηθούν στη σελίδα του Φεστιβάλ SIFFY στο διαδίκτυο https://www.skopelossiffy.com/  και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για μια  πολύ ιδιαίτερη εμπειρία για τα παιδιά μας, τα οποία θα ζήσουν από κοντά και θα συμμετέχουν στην παραγωγή ενός video σε πραγματικές συνθήκες, με καταξιωμένους δημιουργούς και με αξιόπιστο εξοπλισμό.

Η συμμετοχή του Δήμου, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου, γίνεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού απευθύνεται, δραστηριοποιεί και προβάλλει παιδιά και εφήβους του νησιού μας, πληθυσμιακή ομάδα ευαίσθητη και ταλαιπωρημένη το τελευταίο διάστημα από την πανδημία. 

 

Οι μέχρι τώρα συμμετοχές εξασφαλίστηκαν με τη βοήθεια των διεθυντών των σχολικών μονάδων του νησιού μας, τους οποίους και ευχαριστούμε!  

Περιμένουμε και άλλες στο e-mail: a.pittis@sifnos.gr (τηλ. επικοινωνίας: 6979981181).

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 24/06/2022 για τις ηλικίες που προβλέπει η πρόσκληση.

Σίφνος, 21.06.2022

SIFFY 2022 PARTICIPANTS 

Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ταινιών Μικρού Μήκους Σίφνου 

Το SIFFY φεστιβάλ επιστρέφει! Και φέτος αυτό το καλοκαίρι, μαζί με τους μικρούς του  φίλους, ηλικίας 10 – 18 χρονών, και με τη βοήθεια σκηνοθετών από όλο τον κόσμο, θα  δημιουργήσει ταινίες μικρού μήκους με θέμα «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ». Οι καλύτερες από αυτές τις  ταινίες θα προβληθούν σε κινηματογραφικά φεστιβάλ του εξωτερικού. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ 

NAME (Όνομα) :_____________________________________________ SURNAME (Επώνυμο) : ____________________________________________ BIRTHDAY (Ημερομηνία γέννησης) :_____________________________________________ PLACE OF BIRTH (Τόπος γέννησης) :_____________________________________________ TELEPHONE (Τηλέφωνο) :_____________________________________________ Δηλώνω υπεύθυνα ότι: 

Επιτρέπω στο παιδί μου να συμμετάσχει στο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ  Κινηματογράφου Ταινιών Μικρού Μήκους SIFFY 2022 από τις 17 ως τις 21 Ιουλίου.  Επιτρέπω τη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση του παιδιού μου για τη δημιουργία βίντεο. Το υλικό που θα προκύψει θα υποστεί επεξεργασία μόνο για τη δημιουργία ταινιών μικρού  μήκους που θα προβληθούν σε εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουλίου το  βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου». Επιτρέπω την επαναπροβολή  των ταινιών σε επίσημους παγκόσμιους κινηματογραφικούς διαγωνισμούς παιδικών και  εφηβικών ταινιών μικρού μήκους, καθώς και το “ανέβασμα” αυτών στην επίσημη σελίδα  του SIFFY (www.skopelossiffy.com) και στις σελίδες FACEBOOK, YOUTUBE και VIMEO για τη  διαφήμισή τους. 

Σίφνος, ……./……./2022  

  

Υπογραφή πατέρα __________________ Υπογραφή μητέρας _________________ – Οι θέσεις θα είναι 27 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

 

Μαθήματα για το θέμα «Αναμνήσεις»

 

17 Ιουλίου 

10:00 – 16:30 

Δημιουργία σεναρίου

 

18 -19 Ιουλίου 

10:00 – 16:30 

Γυρίσματα ταινιών

 

20 Ιουλίου  

10:00 – 16:30 

Μοντάζ – Editing ταινιών 

 

21 Ιουλίου 

20:30 

Προβολή ταινιών και εκδηλώσεις 

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ