Ο ΚΑΛΟΧΑΙΡΕΤΑΣ π. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ (εκεί που ξεχνούν τα πάντα)

                                                                                                                                                                     Σίφνος, 1η Ιουλίου 2022

    Προσπαθούμε να αγιάσομε και δεν μας αφήνουν. Επισκεφθήκαμε προσκυνηματικώς το Θεόσωστον Άγιον Όρος  και προσευχηθήκαμε χαιρόμενοι την ωραία φύση και τα άγια των αγίων κειμήλια της Ορθοδόξου Πίστεώς μας.

   Μόλις επιστρέψαμε στην βάση μας, άρχισε η «προεκλογική εκστρατεία του 2023» για τις δημοτικές εκλογές. Ο καλοχαιρέτας ερωτύλος π. δήμαρχος ο οποίος απ’ ότι φαίνεται επιθυμεί να επιστρέψει ξανά στον δημαρχιακό θώκο για να μας «ξανασώσει» άρχισε τον προεκλογικό του αγώνα, εκδίδοντας τρείς συνεχείς ανακοινώσεις της «καρφίτσας» του κατά της εξαδέλφης του δημάρχου, μαλώνοντας την διότι ακολουθεί πιστά την πολιτική του….

   Μα θα μας πει κάποιος μυαλωμένος, « πλάκα μας κάνετε ;». Όχι αγαπητοί μου συμπολίτες. Πλάκα μας κάνουν αυτοί οι οποίοι έχουν φέρει την Σίφνο μας σε αυτό το ντροπιαστικό σημείο και αλληλοκατηγορούνται διότι ενώ έχουν τα ίδια μυαλά και ακολουθούν την ίδια καταστροφική πολιτική επί ένδεκα(11) συνεχή έτη, καταβρόχθισαν τους «λωτούς της λησμονιάς»  όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα στην Οδύσσεια και ξέχασαν τί έκαναν επί της δικής τους θητείας.

Και συγκεκριμένα αναφέρομαι στα τρία πρόσφατα συνεχή άρθρα του καλοχαιρέτα στα οποία κατηγορεί την εξαδέλφη του ότι δεν δημαρχεύει σωστά. Ενώ εκείνος πετούσε ! Όλοι γνωρίζετε από την συνεχή μας αρθρογραφία τι καταμαρτυρούμε στην δήμαρχο για τα πεπραγμένα της τα οποία δημιουργούν προβλήματα στο νησί μας τα οποία εμφανίζονται καθημερινά αλλά το βασικότερο θα εμφανισθούν στο μέλλον σε πολλαπλάσια μορφή(αποχετευτικό, οδικό, οικιστικό, υδροληπτικό, πολεοδομικό, λιμενικό κλπ). Άρα, δεν θα μπορούσε να πει κάποιος ότι θέλομε να την υπερασπισθούμε. Άλλο πράγμα όμως η κριτική και οι προτάσεις για καλυτέρευση μίας καταστάσεως και άλλο να πετάμε πυροτεχνήματα σωρηδόν κατά της δημάρχου όταν εμείς οι ίδιοι επί οκτώ έτη δημιουργούσαμε και γιγαντώναμε αυτά τα προβλήματα. Διότι κατά την άποψή μας η σημερινή δήμαρχος «έχει χάσει την μπάλα» επειδή έπεσε στο ολέθριο σφάλμα να ακολουθήσει τις τακτικές του προκατόχου της.

   Και έρχεται τώρα ο καλοχαιρέτας και της προσάπτει κατηγορίες για αυτά που και ο ίδιος έπραττε σωρηδόν. 

 

    Ειδικότερα, στο 1ο από τα τρία άρθρα(περίπτερο Απολλωνίας) μας αναφέρει περιλυπόμενος ότι το περίπτερο έκλεισε και η δήμαρχος δεν φρόντισε να ανοίξει άλλο περίπτερο στην Απολλωνία. Πολύ σωστά λυπάται… διότι εκείνος έβγαζε παράνομες άδειες στο προϋπάρχον περίπτερο αφού δεν υπήρχαν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον φάκελο και επέτρεπε ένα περίπτερο να μετατρέπεται σε σούπερ μάρκετ καταλαμβάνοντας όλο το κοινόχρηστο πεζοδρόμιο. Έχει όμως τις ευθύνες της και η τωρινή δήμαρχος. Διότι επέτρεψε και αυτή να συνεχίζεται επί της θητείας της το ίδιο χάλι (εδώ ταιριάζει «οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος») και να ανέχεται το περίπτερο των Καμαρών να είναι κλειστό όλο το χειμώνα.  Και όταν επιτέλους την λύση την έδωσε ο ίδιος ο κάτοχος του περιπτέρου Απολλωνίας, αντί να ακολουθήσει την ομόφωνη πρόταση του Κοινοτικού Συμβουλίου Απολλωνίας το οποίο έδινε την λύση μεταφέροντας το δίπλα, στην θέση όπου ευρίσκεται το γραφείο ενοικιαζομένων δωματίων με την παράλληλη μεταφορά αυτού στο χώρο σταθμεύσεως αυτοκινήτων στην Μαρούσα, παρέπεμψε το θέμα … στις καλένδες ! Αυτά συμβαίνουν όταν θέλεις να ικανοποιήσεις τους πάντες ακολουθώντας τις πολιτικές του προκατόχου σου. Στο τέλος … όλοι σε κατηγορούν !

 

     Στο 2ο άρθρο (το θέατρο του παραλόγου) διαμαρτύρεται διότι οι Καμάρες έχουν γίνει « μπάχαλο»  με την προσόρμιση του φορτηγού πλοίου το οποίο εκφόρτωσε αμμοχάλικα για τις ανάγκες της επιχειρήσεως « ΣΙΦΝΟΣ ΜΠΕΤΟΝ» . Πολύ σωστά διαμαρτύρεται αλλά εκείνος τί έκανε τα προηγούμενα οκτώ έτη της δημαρχίας του ; Ξεφορτώνονταν τα αμμοχάλικα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο επί δικής του θητείας ; Γιατί πειράχθηκε τώρα ; Και τί έκανε οκτώ ολόκληρα έτη για να σταματήσει την έλευση της ρυπογόνου φορτηγίδας αφού στο νησί λειτουργεί νόμιμο λατομείο αδρανών υλικών ; Χρειαζόταν να έρχεται φορτηγίδα η οποία ρυπαίνει τον θαλάσσιο χώρο κατά την εκφόρτωση των αμμοχάλικων ή έπρεπε να αναγκασθεί ο ιδιοκτήτης της μονάδος ετοίμου σκυροδέματος να αγοράζει αμμοχάλικα από το ντόπιο λατομείο ; Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα και για τον πρώην και για την τωρινή δήμαρχο. Μόνον λόγια και λάσπη στον ανεμιστήρα…

 

      Στο 3ο άρθρο (θεσμικό ατόπημα της δημάρχου και του προέδρου του Δ.Σ) έσπασε όλα τα κοντέρ. Ακολουθώντας τις αιτιάσεις του συνεπίθετου μου Δημήτρη, στοχοποίησε την δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ διότι ξαναέφεραν το ίδιο θέμα το οποίο είχε απορριφθεί σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο(ΑΓΩΝΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ). Εδώ θα θυμίσομε ότι ο αντιδήμαρχος Γ. Γεωργούλης  είχε αντιδράσει(λανθασμένα κατά την άποψή μας) με ένα όμως συγκεκριμένο σκεπτικό(αφού μας κατηγορεί ο διοργανωτής του αγώνα για τα υδροπλάνα, εμείς θα μποϋκοτάρουμε τους αγώνες) . Είναι όμως το ίδιο σκεπτικό με το σκεπτικό της προηγούμενης δημοτικής αρχής του καλοχαιρέτα (τώρα διαμαρτυρόμενου). Με πόσους φορείς δεν συνεργαζόταν ο καλοχαιρέτας όταν του πήγαιναν κόντρα σε αυτά που ήθελε να κάνει; Τώρα τον πείραξε ότι η δήμαρχος δεν ήθελε να συνεργασθεί με τον διοργανωτή των αγώνων αφού ούτε ο διοργανωτής ήθελε να γίνουν οι αγώνες ως έκφραση διαμαρτυρίας για την απόφαση του υδατοδρομίου; Αλήθεια γιατί άλλαξε γνώμη ο διοργανωτής και η δήμαρχος και τώρα θέλουν να πραγματοποιηθούν οι αγώνες ; Είπαμε η πολλή λωτοφαγία κάνει κακό… εξασθενεί την μνήμη !

 

   Και κλείνοντας την παρέμβασή μας θα σας παραθέσομε τρία γεγονότα από τα πολλά που αντιμετωπίζομε καθημερινά για να καταλάβουν οι συμπολίτες μας σε ποίο σημείο έχει φθάσει το ασυμμάζευτο χάλι του νησιού μας.

 

Γεγονός 1ο : Έρχεται ξένο συνεργείο οικοδομής στο νησί, τοποθετεί ηλεκτρική εγκατάσταση και μιστρώνει παράνομο κτίσμα στο οποίο του έχει επιβληθεί παύση εργασιών από την Αρχαιολογία, ακριβώς μπροστά σε αρχαιολογικό μνημείο (Μαύρος Πύργος) και αυτοί οι αθεόφοβοι έχοντας πληροφορηθεί ότι σε αυτό το νησί ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει, αναρτούν ταμπέλα γράφοντας ότι έχουν την άδεια της αστυνομίας … να παρανομούν ! Εκεί έχει φθάσει το θράσος «των επενδυτών» . Ο δε Δήμος …..πάντα «απών». Μην θίξουμε τις « επενδύσεις ». 

 


 

Γεγονός 2ο : Νέο φρούτο «επενδυτή» με μόνιμο συνεργείο αλλοδαπών και ντόπιους νταραβεριντζήδες, αγοράζει και κυρίως ενοικιάζει μακροχρόνια ό,τι ακίνητο προσφέρεται… Κάποιος από το αλλοδαπό προσωπικό του πηγαίνει ένα μεσημέρι σε κάποιο μαγαζί εστίασης, ξεγυμνώνεται και ….. φεύγει σαν κύριος το ίδιο βράδυ για την Αθήνα χωρίς καμία συνέπεια. Αντιθέτως, δύο Σιφνιοί επιχειρηματίες …. σύρονται σιδηροδέσμιοι στα κρατητήρια της Μήλου και της Σύρου σαν τρομοκράτες ! Και ο δήμος πάλι απών… Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να το κουκουλώσουν … για να μην χαλάσει το όνομα του νησιού ! Τον άλλο όμως που τον έκανε «ρόμπα» ο καθοδηγούμενος Πακιστανός … τον κάνατε βούκινο με τις ανακοινώσεις σας….

 

Γεγονός 3ο : Επενδυτική εταιρεία έρχεται στο νησί, αγοράζει μια εγκαταλελειμμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον Φάρο, την ισοπεδώνει, αγοράζει το μπροστινό οικόπεδο το μπαζώνει με τρία μέτρα ύψους μπάζα, βάφει κίτρινο το κτίριο, μπαζώνει και τα παράπλευρα οικόπεδα αγνώστου ιδιοκτησίας, καταναλώνει δημοτικό νερό ασύστολα(χωρίς να γράφει ο μετρητής) και την βγάζει ζάχαρη! Σσσς…. Μην ενοχλείτε τους επενδυτές ! Κουβέντα ουδείς και πλήρης  στήριξη από τον δήμο ! 

 

 Καλό μήνα και να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει αυτό το καλοκαίρι !!!

 

Για την «ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» 

 

Αντώνιος Γ. Ζαμπέλης

   

Advertisements