Την προηγούμενη Κυριακή 4 /9/22 είχαμε τη χαρά να μπορέσουμε να φωτογραφήσουμε και βιντεοσκοπήσουμε γεμάτο από έξι πλοία το λιμάνι της Σίφνου.

Στο κεφάλι του μόλου είχε δέσει το δεξαμενόπλοιο ΝΑΟΥΣΑ, ένα πλοίο που επισκέπτεται τη Σίφνο χειμώνα καλοκαίρι το οποίο ξεφόρτωνε πετρέλαιο για το εργαστάσιο της ΔΕΗ, ενώ πιο πέρα είχε αγκυροβολήσει το κρουαζιερόπλοιο ELYSIUM το οποίο κάθε Κυριακή επισκέπτεται τη Σίφνο.

Στην είσοδο του λιμανιού είχε αγκυροβολήσει το 110 μέτρων θρυλικό ιστιοφόρο SEA CLOUD στο οποίο στο παρελθόν έλαβαν χώρο μυστικές διπλωματικές συζητήσεις, ενώ λειτούργησε και ως σχολή ωκεανολογίας και χρησιμοποιήθηκε και ως πολεμικό σκάφος.

Συγκεκριμένα, το «Sea Cloud» είναι το πρώτο πολεμικό των ΗΠΑ, που μετά τον αμερικανικό εμφύλιο, έπλευσε με τη βοήθεια φυλετικά μεικτού πληρώματος.

Το σκαρί, που είχε ναυπηγηθεί στο Κίελο, το 1931 για χάρη της Μάρτζορι Μεριγοθέδερ και του δεύτερου συζύγου της, του Αμερικανού χρηματιστή της Wall Street, Εντ Χάτον, έφερε αρχικά το όνομα «Hussar» και ήταν το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ στον κόσμο.
Το ύψος του κεντρικού καταρτιού του φτάνει τα 54 μέτρα. Διαθέτει 32 πολυτελείς καμπίνες.

Κατόπιν εμφανίστηκε το TERA JET το οποίο έκανε το τελευταίο του δρομολόγιο και ήδη έχει αντικατασταθεί από το CHAMPION JET2 το οποίο εκτελεί δρομολόγια πρωί και απόγευμα καθημερινά.

Το TERA JET έδεσε στη θέση του στο μόλο ενώ ακριβώς από πίσω ακολουθούσε το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ το οποίο φέτος είχε μια καταπληκτική χρονιά.

Κατά την αποχώρηση του TERA JET αμέσως έδεσε στο μόλο το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ενώ το ακούραστο και εξυπηρετικό ΑΡΤΕΜΙΣ ήταν ήδη στο λιμάνι και περίμενε να φύγει το ΣΟΛΩΜΟΣ και αμέσως έδεσε κι αυτό.

Ωραίες εικόνες από το λιμάνι της Σίφνου, ωραία πλοία, ωραίες μανούβρες….

Ας δούμε τα όσα περιγράψαμε στο βίντεο που ακολουθεί:

Αλλα και μερικές φωτογραφίες:

Advertisements