Φέτος κατά την άποψη μας ήταν μία από τις καλύτερες ακτοπλοϊκές χρονιές(σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα που ισχύουν)για τη Σίφνο.

Τα δρομολόγια των ταχυπλόων ξεκίνησαν από τις 24 Μαρτίου και όπως όλα δείχνουν εκτός απροόπτου θα σταματήσουν τέλος Νοεμβρίου, κάτι που ίσως συμβαίνει για πρώτη φορά.

Τα πλοία και οι καπετάνιοι τους έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση σε συνεργασία με Λιμενικές αρχές, καβοδέτες και αρχές, στο δύσκολο λιμάνι του νησιού.

Στο λιμάνι προχθες Κυριακή 18/9/22 βρέθηκαν μαζί το ΑΡΤΕΜΙΣ και το CHAMPION JET2, ενώ λίγο πιο πέρα είχε αγκυροβολήσει το κρουαζιερόπλοιο ISLAND SKY

Ο καπετάν Στέλιος ο Περιστεράκης προτίμησε να δέσει στο κεφάλι ώστε να μην καθυστερήσει τους επιβάτες του ταχύπλοου που περίμεναν μέσα στον ήλιο αφού το υπόστεγο του λιμανιού είναι μικρό.

Ξαναλέμε για άλλη μια φορά ότι κάποια στιγμή πρέπει να τιμηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι στον “εμπακέβγα” του νησιού,καπετάνιοι,πληρώματα,λιμενικοί,καβοδέτες κλπ(παλιοί και νέοι), αλλά δυστυχώς αυτό το έχει κάνει φέτος μόνο η ναυτομάνα Άνδρος.

Η Σίφνος έχει τιμήσει βέβαια πριν 4 χρόνια τους καβοδέτες τους παλιούς και τους βαρκάρηδες, στην τελετή που κυριολεκτικά σώθηκε στο παρα πέντε η λάντζα ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ που κοσμεί την είσοδο του λιμανιού. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα τιμηθούν και οι υπόλοιποι, το λιμάνι είναι ένα από το δυσκολότερα της Ελλάδας χειμώνα καλοκαίρι και κάποιοι άνθρωποι υπερβάλλουν ευατούς.

Σαν kaipoutheos.gr να ευχαριστήσουμε ακόμη μία φορά όλους αυτούς τους ανθρώπους!!!!

Ας δούμε ενδεικτικό βίντεο από την ταυτόχρονη πρόσδεση και φόρτωση των δύο πλοίων:

 

Advertisements