Σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα στον Πειραιά , συναντήθηκα με τον Ναυτιλιακό Διευθυντή του Σκανδιναβικού Πρακτορείου κ. Νίκο Βασάλο καθώς και με τον Supervisor κ. Άλκη Φασουλή.

Τους ευχαρίστησα θερμά, για την ένταξη, και την είσοδο του νησιού μας στην διεθνή κρουαζιέρα.

Οι ίδιοι μου εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την Φολέγανδρο, από την οποία αποκόμισαν χιλιάδες θετικά σχόλια από τους πελάτες τους , για το ανυπέρβλητης φυσικής ομορφιάς τοπίο, αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Να τονίσουμε, ότι δεν μιλάμε για απλά κρουαζιερόπλοια, αλλά μιλάμε για κρουαζιερόπλοια , που η φθηνότερη κρουαζιέρα ξεκινάει από 10.000 € , και τα κρουαζιερόπλοια είναι πολύ μικρής χωρητικότητας, σε σχέση με το μέγεθος τους .

Παράλληλα μου γνωστοποιήσαν ότι οι εταιρείες που προσεγγίζουν ήδη το νησί μας, θέλουν να διπλασιάσουν τις προσεγγίσεις τους, αλλά και οι υπόλοιπες εταιρείες που αντιπροσωπεύει το πρακτορείο τους, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Φολέγανδρο.

Βεβαίως όμως με τις υποκειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νησί μας χωρίς κατάλληλο λιμάνι , δεν αφήνουν ελπίδες και περιθώριο , για περαιτέρω δραστηριότητα άλλων εταιριών στην Φολέγανδρο , ήδη η εταιρεία Ponant , έχει μειώσει τις προγραμματισμένες προσεγγίσεις της στην Φολέγανδρο από δεκαέξι την φετινή σεζόν σε δέκα για την σεζόν του 2023.

Δεσμεύτηκα , οτι ως νέα Δημοτική αρχή Φολεγάνδρου , θα κάνουμε τα πάντα να δημιουργηθεί λιμάνι , το οποίο θα τηρεί όλους τους κανονισμούς ασφαλείας, αλλά παράλληλα από την θέση που ευρίσκομαι τώρα θα κάνω ότι το ανθρωπίνως δυνατό για μια επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τις προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων στο νησί μας.

Το Σκανδιναβικό Πρακτορείο Εγγύς Ανατολής είναι ένα εκ των μεγαλύτερων και παλαιότερων πρακτορειακών οργανισμών στην Ελλάδα και τον κόσμο, με ιδρυτή τον μεγάλο Έλληνα εφοπλιστή Ευγένιο Ευγενίδη . Σήμερα συνεχίζει την παράδοση του, εκπροσωπώντας στην χώρα μας πολλές εκ των κορυφαίων εταιρειών κρουαζιέρας , όπως την Sea Dream , την Ponant, την Cea Cloud, και πολλές άλλες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φολεγάνδρου
Λύδης Ε. Χρήστος

Advertisements