Αγαπητές μας συμπατριώτισσες,
Αγαπητοί μας συμπατριώτες,

Η ευχετήρια κάρτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου (ΠΣΣ) ήταν το επιστέγασμα της σημερινής δημόσιας τοποθέτησης μας, μιας και επιβεβαιώνεται περίτρανα πόσο υποχείριο έχει γίνει ο ιστορικός αυτός σύλλογος στις «ορέξεις» της κας Ναδάλη…
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:
Στα 9 χρόνια της θητείας μας, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που είχαμε αναπτύξει με τον ΠΣΣ, η κα Ναδάλη ως πρόεδρος αυτού, μας είχε ΟΡΘΩΣ επισημάνει, τους διακριτούς ρόλους που πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα στο Δήμο Σίφνου και στον Πολιτιστικό Σύλλογο. Η αγωνία και ο αγώνας της προς αυτή την κατεύθυνση ήταν συνεχής, δηλαδή τη μη ταύτιση των δύο αυτών φορέων. Σε κάθε έκφανση της συνεργασίας μας (Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», εκθέσεις ζωγραφικής, τιμητικές εκδηλώσεις κα.) όλες οι ενέργειες και οι πράξεις της τότε, κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση.
Εδώ όμως και 2 χρόνια, παρατηρούμε το ακριβώς αντίθετο: την πλήρη ταύτιση του Δήμου Σίφνου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Η εξήγηση σε αυτό ειναι μία και αυτονόητη: η κα Ναδάλη προσπαθεί και μέσω του συλλόγου, να αποκομίσει τα περισσότερα δυνατά οφέλη, όσον αφορά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Αποφάσισε να εκμεταλλευτεί έναν ιστορικό σύλλογο, με σημαντικότατη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας, προς όφελος της!
Η φετινή ευχετήρια κάρτα του Πολιτιστικού συλλόγου είναι το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειάς της:
Μία ευχετήρια κάρτα έξω απο το Δημοτικό Κατάστημα Απολλωνίας, με φωτογραφία μελών του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου, της κας Ναδάλη και φόντο την πινακίδα του Δήμου Σίφνου…
Είχαν προηγηθεί λίγους μήνες νωρίτερα:
– η αυτοπροβολή της κας Ναδάλη στο 14ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», η οποία «καπέλωσε» πλήρως το σύλλογο, με αποτέλεσμα ένα Φεστιβάλ που διοργανώνει εδώ και 14 χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος, να γίνει ένα τριήμερο σόου του Δήμου αλλά και
– η έντεχνη «κατάργηση», τα τελευταία 2 χρόνια, των χορευτικών τμημάτων του ΠΣΣ, για λόγους που η κα Ναδαλη γνωρίζει πολύ καλά..

Οι τακτικές αυτές, έχουν αποξενώσει το σύλλογο και έχουν απομακρύνει πολύ κόσμο, ο οποίος διαχρονικά είχε και έχει διάθεση εθελοντικής και ανιδιοτελούς προσφοράς στα κοινά του τόπου μας.
Αυτές όμως οι ατέρμονες πολιτικές, μετράνε λίγους μήνες!Έρχονται καλύτερες μέρες για το νησί μας, για τη Σίφνο που αξίζουμε!

Καλή Πρωτοχρονιά!!

Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης
πρώην Δήμαρχος Σίφνου
Επικεφαλής Α.ΚΙ.Σ.

 

Advertisements