Φίλες και φίλοι,

Το τελευταίο τρίμηνο του 2022, με την παρακάτω δραστηριότητά μου, συνέβαλα ουσιαστικά, ώστε να διεκδικήσουμε #μαζί και να πετύχουμε το καλύτερο για τις Κυκλάδες.

Το 2023 είναι μια χρονιά, πολύ σημαντική καθώς θα κρίνει πολλά τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον μας. Είναι μια χρονιά όπου θα κληθούμε όλοι μας να απαντήσουμε ατομικά και να αποφασίσουμε συνολικά αν θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς τα εμπρός.

Οι ανάγκες της χώρας, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές, απαιτούν την άμεση ανταπόκριση αλλά και την έμπειρη, νηφάλια, σοβαρή και αποτελεσματική προσέγγιση που την τελευταία τετραετία επιδεικνύει έμπρακτα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με οδηγό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ας δώσουμε όλοι #μαζί τη μάχη της διατήρησης της Ελλάδας και των Κυκλάδων σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας και ας προστατεύσουμε όσα πετύχαμε με κόπους και θυσίες! Καλή χρονιά, με υγεία!

Φίλιππος

Με τον Πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας
Τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, επισκέφτηκε την 23/12/2022 ο Βουλευτής και αντάλλαξαν ευχές για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζήτησαν για την κυβερνητική πολιτική αναφορικά με τον Νομό Κυκλάδων, καθώς και για τα τρέχοντα ζητήματα και τις προκλήσεις του μέλλοντος.
Νησιωτική Πολιτική
Με ενέργειες του Φίλιππου Φόρτωμα η επέκταση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου καυσίμων σε Ηρακλειά και Δονούσα
Κατόπιν πρωτοβουλίας και ενεργειών του Βουλευτή, η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κοινή Υπουργική Απόφαση με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με την οποία, το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου Καυσίμων, επεκτείνεται αναδρομικά στην Ηρακλειά και τη Δονούσα. Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής, είχε θέσει επανειλημμένα στην ηγεσία του Υπουργείου το ζήτημα της επέκτασης του μεταφορικού ισοδυνάμου για τα καύσιμα στην Ηρακλειά και τη Δονούσα, ενώ τον Ιούνιο του 2021, είχε προβεί σε σχετική συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη.
Παράταση της διαβούλευσης για τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000
Μετά από ενέργειες του Βουλευτή, η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποφάσισε την παράταση της διαβούλευσης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΜΠ), που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, για τρεις μήνες ακόμη, μέχρι την 1η Μαρτίου 2023. Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής, τις τελευταίες μέρες έγινε δέκτης πολλών αιτημάτων από κατοίκους των Κυκλάδων, οι οποίοι του μετέφεραν την αγωνία τους για την εν λόγω διαδικασία, που θα καθορίσει το μέλλον των προστατευόμενων περιοχών, αλλά και των νησιών μας. Ο κ. Φόρτωμας επικοινώνησε άμεσα με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να δοθεί εκ νέου παράταση της εν λόγω προθεσμίας, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία και να μπορέσουν να καταθέσουν τις απόψεις τους όσοι το επιθυμούν. Ο Υπουργός, όπως είχε δεσμευτεί στην μεταξύ τους επικοινωνία, ανακοίνωσε την παράταση της διαβούλευσης για τρεις μήνες ακόμη.
Κοντά στα σχολεία των Κυκλάδων ο Φίλιππος Φόρτωμας
Στην αποστολή πολυμηχανημάτων στα Δημοτικά Σχολεία της Ανάφης, της Θηρασιάς, της Σικίνου, της Φολεγάνδρου και της Κιμώλου προέβη ο Βουλευτής, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο και τη στήριξή του στις τοπικές κοινωνίες. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φόρτωμας, κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τους Δημάρχους και τους Προέδρους των Κοινοτήτων των παραπάνω νησιών, ενημερώθηκε για τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προέβη άμεσα στην αγορά και διάθεση των εν λόγω πολυμηχανημάτων.
Εξοπλισμός Λυκείου Πάρου με παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα
Τον απαραίτητο σχολικό εξοπλισμό παρέλαβε το Γενικό Λύκειο Πάρου σε συνέχεια των αναγκαίων ενεργειών του Βουλευτή, ως απάντηση στο αίτημα που του εστάλη. Μέσα σε λιγότερο από 15 ημέρες, πραγματοποιήθηκε η αποστολή θρανίων, καθισμάτων, βιβλιοθηκών κτλ  από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Κτιριακές εγκαταστάσεις Α.Ε.) στις οποίες απευθύνθηκε ο Βουλευτής ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία.
Στην παρουσίαση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μυκόνου ο Φίλιππος Φόρτωμας
Στην παρουσίαση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μυκόνου, που διοργάνωσε ο Δήμος Μυκόνου, παρευρέθηκε ο Βουλευτής και απηύθυνε χαιρετισμό. Στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η καθιέρωση ειδικού πολεοδομικού σχεδίου στη Μύκονο, αλλά και σε όλα τα νησιά με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, θα βοηθήσει στην ορθή ανάπτυξη, επιλύοντας χρόνια ζητήματα χωροταξίας, πολεοδομίας και άναρχης δόμησης, που έχουν πλήξει και τη Μύκονο, έναν από τους πρώτους προορισμούς των επισκεπτών της χώρας μας.
Ολοκλήρωση της αναβάθμισης του αεροδρομίου Πάρου
Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκε ο Βουλευτής, την απόφαση χρηματοδότησης των έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου Πάρου, την οποία ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γεώργιος Καραγιάννης, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στην οποία είναι μέλος ο κ. Φόρτωμας. Σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε ο κ. Υπουργός με τον κ. Φόρτωμα, του ανέφερε ότι το έργο «Ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου» θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 και το Π.Δ.Ε. και θα έχει προϋπολογισμό 46,2 εκατομμύρια ευρώ.
Αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τη Μήλο
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής για την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφορικά με την αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που συνδέουν τη Μήλο με τον Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, από 1η Δεκεμβρίου 2022, τα δρομολόγια του πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» που συνδέουν τη Μήλο με τον Πειραιά, θα αυξηθούν από τρία σε τέσσερα. Ο κ. Φόρτωμας, κατά την επικοινωνία του με το Υπουργείο, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του, τόνισε ότι η Μήλος πρέπει να ενταχθεί ξανά και στο δρομολόγιο του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», γεγονός που θα διευκολύνει το σύνολο των δυτικών Κυκλάδων, σύμφωνα και με σχετική Αναφορά που κατέθεσε πρόσφατα προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Από 28 Δεκεμβρίου το Μεταφορικό Ισοδύναμο για επιχειρήσεις
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής για τη συνέχιση πληρωμών του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, από 28 Δεκεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή καταβολή ποσού 5.156.005,04 € σε 2729 επιχειρήσεις των Κυκλάδων. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες, ώστε μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2023, να προχωρήσει η πληρωμή των επιβατών για το χρονικό διάστημα από 29.04.2022 έως 30.09.2022, καθώς και οι πληρωμές πολιτών και επιχειρήσεων για το σκέλος των καυσίμων του έτους 2022.
Κοινοβουλευτικό Έργο & Πολιτικές Παρεμβάσεις
Φίλιππος Φόρτωμας: «Η στήριξη της νησιωτικής χώρας βασικός στόχος της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Πρωθυπουργού»
Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2023. Ο κ. Φόρτωμας εστίασε στις προτεραιότητες που έχει θέσει η Κυβέρνηση για το 2023, μια χρονιά εκλογών, αφήνοντας επιτυχημένα πίσω της το 2022 με τις μεγάλες αναταράξεις στο διεθνές πεδίο αλλά και στην παγκόσμια οικονομία. Επίσης, αναφέρθηκε στις φοροελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, στη δημοσιονομική σταθερότητα με τη μείωση του δημοσίου χρέους και το 2023, στη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών από την Κυβέρνηση, στην εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής, για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αναφορικά με τη νησιωτική Ελλάδα, ο Βουλευτής Κυκλάδων επέμεινε στη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση όσον αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πρόοδο των νησιών, καθιερώνοντας χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα που έχουν κύριο σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη και αναβάθμιση των υποδομών, με απώτερο στόχο την ευημερία των νησιωτών. Δεν παρέλειψε να επαναλάβει την ανάγκη για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, καθώς και να κάνει αναφορά στο φλέγον ζήτημα της υγείας και την επανεξέταση των διακομιδών στις νησιωτικές περιοχές.
Αναφορά για άμεση συμπερίληψη της Μήλου στις δρομολογιακές γραμμές Κυκλάδων-Δωδεκανήσου-Κρήτης
Την ανάγκη συμπερίληψης της Μήλου στις δρομολογιακές γραμμές που θα συνδέουν τις Κυκλάδες με τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη ανέδειξε ο Βουλευτής, με αναφορά του που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη. Ο κ. Φόρτωμας έθεσε υπόψη του Υπουργού την πρόσφατη επιστολή των Επαγγελματικών Σωματείων της Μήλου, στην οποία αναφέρεται ότι η συμπερίληψη του νησιού στις εν λόγω δρομολογιακές γραμμές, θα βοηθήσει στην ομαλή τροφοδοσία τόσο της Μήλου, όσο και των λοιπών νησιών των Δυτικών Κυκλάδων, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων τους και στη διατήρηση χαμηλού κόστους διαβίωσης.
Φίλιππος Φόρτωμας: «Νησιωτικές πολιτικές με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη»
Για την ανάγκη προώθησης νησιωτικών πολιτικών και προάσπισης του νησιωτικού προϊόντος, μίλησε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο κ. Φόρτωμας, ο οποίος, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ειδικό χωροταξικό, η εφαρμογή του οποίου θα βοηθήσει στη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε επίκαιρα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες, όπως αυτό της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής να συνασπιστούν και να διεκδικήσουν την εφαρμογή των αποφάσεων της Δημόσιας Διοίκησης με περισσότερα κριτήρια για τα νησιά. Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των νησιωτικών Δήμων, προτείνοντας να δοθεί προτεραιότητα στην εντοπιότητα, με κίνητρα και κριτήρια για τους κατοίκους των νησιών και τους πολύτεκνους. Τέλος, αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα πολύ σημαντικές προσπάθειες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του Πρωθυπουργού για τη χάραξη μιας ολοκληρωμένης θαλάσσιας και νησιωτικής πολιτικής, μέσω και της εφαρμογής διαφόρων χρηματοδοτικών προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Φίλιππος Φόρτωμας: «Να δοθεί παράταση προθεσμίας για την κατά παρέκκλιση χορήγηση προέγκρισης οικοδομικής άδειας στις εκτός σχεδίου περιοχές»
Την ανάγκη παράτασης προθεσμίας για την κατά παρέκκλιση χορήγηση προέγκρισης οικοδομικής άδειας στις εκτός σχεδίου περιοχές, σύμφωνα με τον ν.4759/2020, ανέδειξε με ερώτηση που συνυπέγραψε ο Βουλευτής, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα. Στην ερώτησή τονίστηκε ότι, στις νησιωτικές περιοχές, όπου οι μικρο-ιδιοκτήτες εκτάσεων μικρότερων των 4 στρεμμάτων αποτελούν την πλειοψηφία στην εκτός σχεδίου δόμηση, επικρατεί μεγάλη ανησυχία, καθώς υπάρχει κίνδυνος να απωλέσουν τη δυνατότητα δόμησης εάν δεν εκδοθεί η προέγκριση εντός της ισχύουσας προθεσμίας. Οι δε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, όπως η υποστελέχωση των Πολεοδομικών Υπηρεσιών, ο φόρτος εργασίας των μηχανικών, η μη κύρωση των Δασικών χαρτών, η έλλειψη κτηματογράφησης, οι ιδιαιτερότητες στη χάραξη αιγιαλού και δρόμων, αλλά και η ενεργειακή κρίση, δυσχεραίνουν έτι περαιτέρω την κατάσταση.
Φίλιππος Φόρτωμας: «Άμεσος επαναπροσδιορισμός των αντικειμενικών αξιών»
Μετά από ενέργειες του Βουλευτή και επαφές του με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ανοίγει ο δρόμος για τον εξορθολογισμό των αντικειμενικών αξιών και την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν προκύψει από αυτές. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με διάταξη του σχεδίου νόμου που προωθείται από το Υπουργείο, οι Δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν την πλήρως αιτιολογημένη γνώμη τους για τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2022 στην περιοχή τους και στη συνέχεια, το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρά στον επαναπροσδιορισμό τους. Το μέτρο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα όλα τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά ιδιαίτερα για την Τήνο, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.
Φίλιππος Φόρτωμας: «Άμεση επαναλειτουργία του Παραδοσιακού Καρνάγιου Κουφονησίου»
Την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας του Παραδοσιακού Καρνάγιου Κουφονησίου, ανέδειξε ο Βουλευτής, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη, ζητώντας ενημέρωση αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν για την άμεση επαναλειτουργία του Καρνάγιου, αλλά και με τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν, για το χαρακτηρισμό του ως παραδοσιακού μνημείου, διασφαλίζοντας τόσο την απρόσκοπτη λειτουργία του, όσο και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.
Επισκέψεις στα Νησιά
Στη Νάξο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης 
Στη Νάξο βρέθηκε ο Βουλευτής, ο οποίος υποδέχθηκε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη κατά την επίσκεψή τους στο νησί και συμμετείχε στις προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους του παραγωγικού τομέα.
Επίσκεψη σε Πάρο, Νάξο και Αμοργό

Περιοδεία στην Πάρο, τη Νάξο και την Αμοργό πραγματοποίησε ο Βουλευτής, όπου συμμετείχε σε πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, αλλά είχε και την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς και κατοίκους των νησιών. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε την Πάρο, όπου παρευρέθηκε στην εκδήλωση του ΓΕΛ Πάρου, με θέμα «Η Γυναίκα και οι προκλήσεις στη δημόσια σφαίρα» και απηύθυνε χαιρετισμό. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τη Νάξο, όπου παρακολούθησε τις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Νάξου από τους Γερμανούς το 1944 και την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. Η περιοδεία του Βουλευτή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στην Αμοργό, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργού, κ. Μιχάλη Κρόσμαν και μέλη του συλλόγου.

Στη Σύρο για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου
Τη Σύρο επισκέφτηκε ο Βουλευτής για τους εορτασμούς της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, όπου παρακολούθησε την παρέλαση και συμμετείχε σε θρησκευτικές εκδηλώσεις. Στις 26 Οκτωβρίου, ο βουλευτής στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ερμούπολη για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, ενώ το ίδιο βράδυ, παρακολούθησε επιστημονική ημερίδα για τον καρκίνο, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Κυκλάδων στο Πνευματικό Κέντρο. Την παραμονή και ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο κ. Φόρτωμας παραυρέθηκε, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, στις διήμερες εκδηλώσεις.
Στην Τήνο ο Φίλιππος Φόρτωμας
Την Τήνο επισκέφθηκε ο Βουλευτής την 5-8/11/2022, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου κ. Χρήστο Νάκο και με τον Λιμενάρχη Τήνου κ. Ανδρέα Μάρκου. Ακόμα, παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία στον Καθολικό Ιερό Ναό του Άγιο Ζαχαρία στην Καλλονή και στην εκδήλωση απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Τήνου. Επίσης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τήνου κ. Γιάννη Σιώτο και παρευρέθηκε στον Εσπερινό για τον εορτασμό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Μέση. Τέλος, παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στην πόλη της Τήνου και τη Λιτανεία για τον εορτασμό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Στην Αμοργό ο Φίλιππος Φόρτωμας
Το νησί της Αμοργού επισκέφθηκε ο Βουλευτής, όπου παρακολούθησε τον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Παναγίας Χοζοβιώτισσας και τη Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου και παρακολούθησε εκδήλωση του Δήμου Αμοργού, όπου παρουσιάστηκαν δύο Επετειακές Εκδόσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο νησί, ο κ. Φόρτωμας, είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες, επιχειρηματίες, κομματικά στελέχη και φίλους, και να συζητήσει μαζί τους για τα θέματα που τους απασχολούν.
Στη Σαντορίνη ο Φίλιππος Φόρτωμας
Τη Σαντορίνη επισκέφθηκε ο Βουλευτής, όπου συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων, ενώ είχε και συνάντηση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Κατά την παραμονή του στο νησί, ο κ. Φόρτωμας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού και να συζητήσουν για θέματα καθημερινότητας.
Δημοσιότητα
Φίλιππος Φόρτωμας: “Η νησιωτικότητα ως συμβόλαιο κοινωνικής βιωσιμότητας”
Άρθρο του Βουλευτή στην ιστοσελίδα neodimokratis.gr
“Η ισότιμη αντιμετώπιση των νησιωτών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας”
Συνέντευξη του Βουλευτή στον δημοσιογράφο Λάμπρο Δεμερτζή και στην εφημερίδα Κυκλαδική
Φίλιππος Φόρτωμας: “48 χρόνια μετά, η Νέα Δημοκρατία, πιο δυνατή από ποτέ”
Ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Φόρτωμας, δημοσίευσε άρθρο στην εφημερίδα tomanifesto, για την επέτειο 48 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.
Συνέντευξη του Φίλιππου Φόρτωμα στο Ρ/Σ “Κανάλι Ένα Πειραιάς 90,4FM”
Στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι Ένα Πειραιάς 90,4 FM και στην εκπομπή “Προπαντός Ψυχραιμία” με τον Νίκο Μπαρδούνια, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής και είχε την ευκαιρία να σχολιάσει θέματα της επικαιρότητας, όπως: τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2023 και τις ενέργειες της Κυβέρνησης για την ομαλή εκτέλεσή του, την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που πλήττει τα νοικοκυριά και τις ενέργειες για τη μείωση των συνεπειών τους, το στεγαστικό πρόβλημα των δημοσίων υπαλλήλων στα νησιά καθώς και τη νησιωτική πολιτική.
Ο Φίλιππος Φόρτωμας στο “Radio North 98.0” στην εκπομπή “Οι Απέναντι”
Στον ραδιοφωνικό σταθμό “Radio North 98.0” και στην εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Χρήστο Τσαλικίδη και Σταύρο Οραήλογλου, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής, σχολιάζοντας τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας. Συγκεκριμένα, ο κ. Φόρτωμας, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και ιδιαίτερα στα σενάρια πρόωρων εκλογών και την τοξικότητα στο πολιτικό σκηνικό. Επίσης, σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ενέργειες της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης και ειδικά στο πρόσφατο μέτρο “Το καλάθι του νοικοκυριού” για την στήριξη των καταναλωτών.
Ο Φίλιππος Φόρτωμας στο “Κανάλι 1” 90,4 FM του Πειραιά
Στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά, “Κανάλι 1” 90,4 FM και στην εκπομπή “Προπαντός Ψυχραιμία” με τον Νίκο Μπαρδούνια, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής. Ο κ. Φόρτωμας, σχολίασε τις επερχόμενες εκλογές και εξέφρασε την ανάγκη ύπαρξης αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα προκύψουν στη χώρα στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης. Επίσης, τόνισε τα θετικά αποτελέσματα της ασκούμενης από την Κυβέρνηση πολιτικής, την αξιοπιστία της αλλά και την ορθότητα της, καθώς κινείται σε πλαίσια φιλελεύθερα και προοδευτικά, εν μέσω κρίσιμων και δύσκολων συνθηκών, αλλά συγχρόνως βοηθώντας τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τις επιχειρήσεις.
Ο Φίλιππος Φόρτωμας στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ1
Στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1 και στην εκπομπή “Συνδέσεις” με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας. Στο πάνελ της εκπομπής, σχολίασε μαζί με τους Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Βουλευτή Σύριζα Βόρειου Τομέα Αθηνών και Κωνσταντίνο Χήτα, Βουλευτή Ελληνικής Λύσης Β’ Θεσσαλονίκης, το σημαντικό ζήτημα της ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης και τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για να συγκρατήσει τις τιμές των προϊόντων και να βοηθήσει τους καταναλωτές μέσα από το “Καλάθι του νοικοκυριού”.
Advertisements