Με μεγάλη λύπη, ενημερωθήκαμε για την απώλεια του Γιώργου Συγγελίδη, ιδρυτή του ομώνυμου ομίλου, της Citroën και λάτρη του νησιού μας!
Τον πατριάρχη της οικογένειας Συγγελίδη, τον γνωρίσαμε πολλά χρόνια πριν, όταν κατά τη θερινή περίοδο επισκέπτονταν, σε ετήσια βάση, το νησί μας με το σκάφος του.
Προσιτός και προστατευτικός, αυστηρός και ταυτόχρονα δίκαιος.
Φίλος της άθλησης, τον βλέπαμε κάθε πρωινό να περπατάει από το λιμάνι των Καμαρών έως την Απολλωνία και να επιστρέφει ακούραστος, απολαμβάνοντας τη φύση και τα μοναδικά τοπία του νησιού μας που τον γοήτευαν!
Τιμώντας τη Σιφνέϊκη παράδοση, ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία, την τέλεση του πανηγυριού της πολιούχου του νησιού μας Παναγίας Χρυσοπηγής.
Θέλοντας μαζί με την αείμνηστη σύζυγό του να προβάλουν το νησί μας στο εξωτερικό, προσκάλεσαν το 2007 το Δήμο μας να συμμετάσχει στη φημισμένη διεθνή έκθεση Biennale, που εκείνη τη χρονιά διοργανώνονταν στο Λουγκάνο της Ελβετίας.
Κατά τη διάρκεια της δημοτικής θητείας μας (2011-2019), γνωριστήκαμε με τον Πολυχρόνη Συγγελίδη, ένα από τα τρία παιδιά του, με τον οποίο αναπτύξαμε μια πολύ καλή συνεργασία, προς όφελος του νησιού μας!
Έτσι, το καλοκαίρι του 2012 μετά από πρότασή μας, η οικογένεια Συγγελίδη ανέλαβε τη χρηματοδότηση της βελτίωσης του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Θόλο, με την αγορά και τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα, συνολικού κόστους 35.000€.
Αποτέλεσμα αυτού, το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από ομόφωνη απόφαση, μετονόμασε το Δημοτικό Γήπεδο Σίφνου, σε Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Γεώργιος & Δώρα Συγγελίδη».
Αυτή η σημαντικότατη βοήθεια της οικογένειας Συγγελίδη τη δεδομένη χρονική στιγμή, σε συνδυασμό με τη χορηγία των αθλητικών εμφανίσεων της ομάδας του Πανσιφναϊκού από τον Θάνο Θεοδωράτο και τη χορηγία υλικού ένδυσης για τη μπουτίκ της ομάδας από το συμπατριώτη μας Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, οδήγησαν το φθινόπωρο του 2013, τόσο στη συμμετοχή της ομάδας μας για πρώτη φορά στο τοπικό πρωτάθλημα Κυκλάδων, όσο και στη δημιουργία Ακαδημίας ποδοσφαίρου!
Η ανιδιοτελής προσφορά της οικογένειας Συγγελίδη συνεχίστηκε, με τη χορηγία ποσού για τις ανάγκες του Πανσιφναϊκού το 2017, αλλά και με τη διαχρονική χρηματοδότηση για τον ευπρεπισμό εκκλησιών (διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και τσιμεντόστρωση οδού πρόσβασης προς τον Άγιο Συμεών, δημιουργία τοιχογραφιών στον Άγιο Γεώργιο Καμαρών) κα.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
Αιώνια του η μνήμη!

Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Σίφνου
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Σ.Ι.Φ.Ν.Ο.Σ. ΜΑΣ»

Advertisements