δινεν ρος καί τεκεν μν (Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντικό ή κοινώς πολύ κακό για το τίποτε).

 

     Με διθυραμβικό τρόπο μας διαφήμισαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης όσο και η Δήμαρχος Σίφνου κ. Μ. Ναδάλη ότι εργολαβικό συνεργείο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ήλθε στο νησί μας για να ασφαλτοστρώσει μικρά τμήματα του δρόμου Απολλωνίας –Καμαρών, το τμήμα Απολλωνίας(από το Αρόδου) –Εξαμπέλων (μέχρι τον Άγιο Γεώργιο τον Μαστιχά, περίπου 1.000 μ/54 χ20 μ) και κάποια άλλα επιλεκτικά τμήματα δρόμων του νησιού.

   Λυπούμεθα πού θα δυσαρεστήσουμε την Δήμαρχο και τους «σωματοφύλακές» της για μία ακόμη φορά αλλά η ζοφερή πραγματικότητα μας αναγκάζει να της επισημάνουμε μερικά, ορατά από τον κάθε δημότη, πράγματα μήπως και προλάβει να τσιμπήσει τους εργολάβους πριν την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από το νησί και μας αφήσουν αμανάτι με το «αναπτυξιακό έργο για την ασφάλεια των δημοτών» :

  1. Επιβάλλεται να ασφαλτοστρώσουν το τμήμα μπροστά στις Αράδες και στο ΕΠΑΛ(50 μέτρα δρόμου) και να συνδέσουν τα δύο τμήματα στα οποία έχει πέσει άσφαλτος.
  2. Να αποκαταστήσουν την καθίζηση του δρόμου τουλάχιστον σε οκτώ(8) σημεία καθ’ όλο το πλάτος του δρόμου Εξαμπέλων-Απολλωνίας (έμπροσθεν οικίας Τσιλιμπουνίδη/Εξάμπελα, έμπροσθεν Ξυλουργείου Π. Μυτιληναίου/Εξάμπελα, μετά την είσοδο των Εξαμπέλων{κάμπος} και πριν τους κάδους απορριμμάτων, έμπροσθεν οικίας Κόμη Καλαμάρη, έμπροσθεν οικίας Ν. Γεροντοπούλου, έμπροσθεν καταστήματος Ι. Κοντού και βενζινάδικου και μισθωμένων αυτοκινήτων ΑΠΟΛΛΟ, έμπροσθεν φούρνου ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΤΙΑ κ.λ.π) {φωτό 1 έως 8} :

Οικία Τσιλιμπουνίδη/Εξάμπελα (φωτό 1)

Ξυλουργείο Π. Μυτιληναίου/Εξάμπελα (φωτό 2)

Κάμπος Εξαμπέλων(φωτό 3)

Οικία Κόμη Καλαμάρη/Αράδες (φωτό 4)

Οικία π. Αντωνίου Λεβαντή/Απολλωνία (φωτό 5)

Αυτοκίνητα ΑΠΟΛΛΟ/Απολλωνία (φωτό 6& 7)

Έμπροσθεν Φούρνου ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΤΙΑ/Απολλωνία (φωτό 8)

  1. Να διορθώσουν το άνοιγμα της ασφάλτου έμπροσθεν Ξυλουργείου Μυτιληναίου στα Εξάμπελα{φωτό 9 & 10} :

 

 

  1. Να εξομαλύνουν τα ρείθρα στις δύο άκρες της ασφάλτου και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος με το παρακείμενο πρανές διότι με την υψομετρική διαφορά που δημιουργήθηκε πολλοί συμπατριώτες μας θα υποστούν ορθοπεδικά ατυχήματα (βλέπε το παρακείμενο τμήμα στο εστιατόριο Δρυμώνι).
  2. Να συνεχίσουν την ασφαλτόστρωση του δρόμου που κατέστρεψαν οι εργολάβοι της Αποχετεύσεως (TEDRA & ΑΡΧΙΤΡΟΝ ) από του Αρόδου στην Απολλωνία μέχρι την στροφή του Μονγκού στον δρόμο των Καμαρών, διότι είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να παραδώσει σωστό τον δρόμο μιας και τον ρήμαξαν οι εργολάβοι της.
  3. Να αποκαταστήσουν το ομαλό του δρόμου των Καμαρών (από πάρκινγκ Καμαρών μέχρι τον φούρνο του Ποδενέ) όπου ο φρεσκοασφαλτοστρωμένος δρόμος πηγαίνει σαν πίστα τροχοσανίδας (scateboard).

 

      Γρηγορείτε, κ. Δήμαρχε και μην τους αφήσετε να φύγουν πριν αποκαταστήσουν τις αστοχίες τους διότι πάλι εμείς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό στο τέλος !

 

Για την ΣΙΦΝΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

 

Αντώνιος Γ. Ζαμπέλης

Advertisements