Την αεροδιακομιδή του παιδιού του με ιδιωτικά μέσα από την Λήμνο στη Θεσσαλονίκη πλήρωσε ένας πατέρας λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων στο νησί, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο enikos.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Γιαννάκος το περιστατικό έλαβε χώρα στις 27 Μαΐου, όταν δύο παιδιά με κατάγματα, που προκλήθηκαν έπειτα από τροχαίο, έπρεπε να περιμένουν πέντε ημέρες προκειμένου να χειρουργηθούν, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Λήμνου.

Κατά τον ίδιο, το ένα παιδί εξετάστηκε από ορθοπεδικό, καθώς έφερε κάταγμα στην κνήμη, ωστόσο ο άλλος ανήλικος που τραυματίστηκε στο μηριαίο, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του και συγκεκριμένα, πνευμονική εμβολή.

Επιπρόσθετα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ο πατέρας του δεύτερου παιδιού αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από δωρητή προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της άμεσης αεροδιακομιδής του παιδιού του, ώστε να μην χρειαστεί να περιμένει, καταβάλλοντας μάλιστα το ποσό των 5.000 ευρώ, ενώ την επομένη ημέρα το παιδί μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου μάλιστα κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σχολιάζοντας το εν λόγω περιστατικό ο κ.Γιαννάκος τόνισε στο enikos.gr:«Δυστυχώς για άλλη μία χρονιά τα νοσηλευτικά ιδρύματα στα νησιά παραμένουν “ακάλυπτα” υγειονομικά. Παρόλο που γίνονται προκηρύξεις κανείς δεν θέλει να πάει στα νησιά εξαιτίας των χαμηλών μισθών και προτιμούν να μεταφερθούν είτε στο εξωτερικό είτε να κάνουν ακόμη και άλλες δουλειές».

«Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές για τα προβλήματα που υπάρχουν στη Λήμνο. Είναι απαράδεκτο κι επικίνδυνο να υπάρχουν τέτοιες ελλείψεις στο προσωπικό. Κάθε πέρσι και καλύτερα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: www.typosthes.gr

Advertisements